Sidor

måndag 7 november 2011

Fixar inför morgondagen

Maten togs bort för lite mer än en timme sedan då Hobbe måste fasta. Än är katterna i chock tillstånd. Ja Ramses såg tyvärr på när jag tog bort maten och han kunde inte tro sina ögon. Det är det absolut värsta som kan hända i hans värld. Han förstår inte hur jag ens har mage att göra så mot honom. Frågan är nu hur jag ska göra över natten:
1, isolerar Hobbe och låter dem andra äta.
2, isolera Ramses med mat så han inte gör slarvsylta av dem andra som får fasta.

Det är lite grymt att många får lida för att en behöver fasta men att isolera Hobbe blir svårt. Hans sköra natur och stress faktor kommer skjuta i höjden. Där till, tar jag inte ut klösmöbeln ur sovrummet kommer han sova på garderoben i morgon när vi ska till veterinären. Det är ett helsike att få med en katt i det läget, Hobbe? Omöjligt. Tar jag ut klösmöbeln kommer han stressa ihjäl sig över bristen på, för Hobbe, bra sov platser och sova under sängen. Hur ska jag då få med honom till veterinären? Nej jag tror det blir Ramses som blir isolerad. Enklast och smidigast. Hobbe kommer bortsett från hunger vara ganska lugn i morgon och har jag jätte tur sover han i soffan som alla mornar var på jag lätt kan skopa upp han och in i en bur. Då behöver han inte stressa upp sig i timmar innan vi ska till veterinären utan kan vänta med det tills vi sitter i bilen....

Ps bildtråden "min värld" fortsätter vid tillfälle. Just nu är min fokus på veterinär vård.

Veterinär tid

I morgon ska Hobbe lämnas in på klinken för att få tänderna skrapade. En ganska rutin artad procedur men inte helt utan faror. Dels kanske det är något mer med tänderna än tandsten. I år har vi ju haft enorm otur med katter som fått TR, tandsjukdom (ej smitsam bara väldigt vanlig). Dels kanske någon tand måste tas bort något som kan medföra komplikationer. Värst är dock själva sövningen. Då Hobbe både är en överviktig och lätt stressad katt är det alltid en överhängade risk att han inte vaknar.

På eftermiddagen följer Ztiss med för att undersökas. Något är seriöst fel. Jag försöker hålla "hjärn spökerna" i styr men det är svårt att inte tänka det värsta.

Nu ska jag bara försöka fixa skjuts också. Dessa katter kan jag inte bära upp till kliniken.

Veterinären

I morgon ska jag ringa och boka tid till veterinären. Hobbes tandsten kan inte vänta längre. Vi hade hoppats på att finnarna skulle kunna tas samtidigt men det ser ut att få bli två omgångar. Verkligen inte bra då en sövning kan vara väldigt farlig. : (

Sen ska jag också boka tid till Ztiss. Han har gått upp kraftigt i vikt på kort tid och är inte sig själv lik alls. Nervös, orolig, sover mycket och på helt "fel ställen". Ofta utslaget mitt på golvet, ovanligt för honom som normalt sätt kryper upp till någon skön bädd eller sov plats. Han vill heller inte gosa, inte ligga i min famn och han verkar lite öm i högra sidan. Jag hoppas innerligt att det inte är något, att jag är bara nojig hönsmamma men för att få sinnesro ska vi be veterinären ta en titt.

Hoppas vi kan få en tid snart.