Sidor

fredag 15 april 2011

Skönhetssömn

Ronja
Ztiss
Sylvester
Ramses
Nemi
Matrix
Luna
Hobbe
Gismo
Freya

En resa tar sin början Del 2 av 5

I maj 2005 hade jag bara tanke på att skaffa en katt. Det vart dock genast klart att Matrix skulle behöva en vän. Människor hade han inget förtroende för och han behövde hjälp av en annan katt att våga lita på världen igen. En kattvän som kunde visa vägen helt enkelt.

Så redan i juni månad började jag leta efter en lämplig kandidat. Hur den lilla och intet sägande annonsen om Sylvester, en äldre katt som behövde omplaceras, fånga min uppmärksamhet vet jag inte. Det var nog bara menat.

En mycket varm sommar dag i juli kom så Sylvester till oss. Då ägaren bodde i en annan stad hade jag aldrig träffat Sylvester men per telefon hade jag fått mycket information om honom. Han var högt älskad och att omplacera Sylvester var nog det svåraste hans gamla matte någonsin tvingats göra.

Nu började ett kattintresse vaknade även hos husse, som jag på denna tid inte bodde med. Han funderade länge och väl för att försäkra sig om att det var rätt beslut. Så i januari 2006 åkte vi till katthemmet för att titta.... Det tog kanske fem minuter så vart Husse adopterad av Ramses. Han låg som en självklar kung i sin bur och tycktes titta på husse med en blick som sa ”du är den jag väntat på”.

Vid ungefär samma tid insåg jag till min stora sorg att jag fick inte Sylvester och Matrix att funka ihop. Personkemin dem emellan funka helt enkelt inte och Sylvester mådde inte bra hos mig. Så jag testa att låta honom flytta till Husse och Ramses.

Detta funka till vår stora glädje perfekt. Dem vart som återföreenade barndomsvänner, fast det finns ingen möjlighet att deras vägar korsats förr. Husse som först funderat på en katt, hade nu två.

Problemet vart att nu var Matrix ensam igen något han inte trivdes med. Så jag börja leta efter katt igen. Åter igen drogs jag till en skyggis. Det gick inte annat än smälta som smör i solskeenet för Hobbe. En katthems katt som bodde i jourhem.

Efter en kort väsande period vart Matrix och Hobbe mycket bra vänner. Nu hade jag två speciella och lite skygga katter som jag skulle få att lita på människor igen. Matrix hade kommit långt men var inte i närheten av det gose troll han är idag. En gosig katt var något jag sakna från min tid som ägare av Sylvester. En menlöst snäll gosig knä katt. Så jag började överväga att skaffa en katt till. 

Fortsättning följer

Ang bloggens etiketter

Som ni ser har jag nu gett inläggen små etiketter. Som jag här tänkte förklara:

- är sånt som är skrivet i efterhand. En tillbaka blick om något som gäller katterna och det liv vi levt ihop fram tills idag.
Nu - är blogg inlägg skrivna i real tid om katternas liv idag.
Information - är när jag vill berätta något om layouten på bloggen, vad det är för typ av blogg eller liknande.
Bilder - här hittar ni bilder, gamla som nya, på katterna i deras hem. Visa är ändrade lite för att behålla min anonymitet. Detta betyder att ansikten kan vara "ut suddade" exempelvis.