Sidor

onsdag 31 augusti 2011

Spännande

Idag har varit en sån där irriterande dag för kattägare som bor i hyresrätt, hantverkare behövde tillgång till lägenheten. För det första måste någon vara hemma, aldrig i livet att de får gå in med huvud nyckeln det är jag för mycket hönsmamma för. Sen måste man ju vara med på noterna. Katterna får inte undersöka verktygs lådor, det är farligt, dörren står öppen och ingen katt får gå ut osv. Så för oss slavar var det ett irriterande moment.

Borrandet i betong väggen skrämde alla katter, tacka sjutton för det som det låter, men när de drog upp sladden från källaren då var det tio ytterst nyfikna katter som trängdes vid det lilla lilla hålet i hörnet av väggen. Det lät som råttor krafsade, något vi aldrig har. Så den biten vart en jäkligt bra stimulans faktor. Det vore toppen om de kunde uppfinna en kattleksak som simulerade en sån grej!!

Duktig Nemi

Idag när jag var ute med Nemi började det regna, kraftigt. Stora droppar föll från skyn och träffade en Nemi som gav ifrån sig ett jamande som nog var katternas "helvetes jävlar skit". Jag har varit ute med henne i regn innan, mest för att försöka få henne att inse att livet ute inte alltid är så kul och att hon har det ganska bra hemma, då har varit okej med det men inte denna gång. Till min stora glädje och förvåning var hennes lösning på problemet inte att söka skydd under ett träd utan "hem". Hon ledde mig hela raka vägen hem med sträckt koppel.

Detta betyder dels att hon hittar hem vilket är bra om hon någon gång skulle ta sig ur selet och smita. Dels betyder det att hon ser detta som sitt hem, sin trygga vrå.

I övrigt kan nämnas att nu när hösten är här verkar Nemi mycket mer nöjd med att vara hemma. Det kissas fel än men MYCKET mindre. Skulle väl egentligen ha en sommar stuga att flytta ut i på sommaren för katternas skull.

Ingen annons har gjorts eller satts ut på Nemi och Luna. Å ena sidan resonerar jag som så att vi var en tillfällig "hållplats" å deras hem finns någon annan stans å andra sidan jag älskar dem.