Sidor

tisdag 10 maj 2011

Ramses penis amputation Del 6 av 9

2007-09-03 Måndag
Veterinärs assistenten ringde idag och berätta att allt var bra med Ramses. Han har lite svårt att kissa själv än men det kommer komma igång snart trodde dem. I morgon får vi hämta hem honom. Jag bad om mer "nock" medel så att jag kan fortsätta tvätta honom samt att få hans medicin i sprut form istället. Det har jag lättare för att ge honom än som tablett. Det känns jobbigt att inte ha vår kille hemma, skönt att han kommer imorgon.

2007-09-04 Tisdag
Ramses är äntligen hemma igen. Vi plocka upp en liten gubbe som var lite lätt nockad men det gjorde det enkelt att komma hem. Vi har för små burar nu när han har tratt så vi lindar honom hårt i handduk istället men då är det bra om han är lite avslagen.

Vi la Ramses direkt i "köksbords buren" och lämna nätdörren öppen så att styv bröderna kunde hälsa på honom men de våga inte riktigt gå fram. Ramses luktar annorlunda och ser ju konstig ut. 


Lite senare fick Ramses så äntligen en ny tratt, en uppblåstbar krage. Hur smidig som helst! Själva kudden ligger i ett fodral som är av ett matreal som är svårt att riva sönder. Vi har fäst kragen med Ramses halsband på insidan så den sitter klockrent. Genast blev Ramses på bättre humör och kunde dessutom äta själv!


Än kommer Ramses inte åt att slicka såret men jag ropar inte hej riktigt än, det är ändå Ramses vi talar om. Jag är dock lite osäker på vad han sover bäst i tratt eller krage....

Den stora nackdelen med den nya kragen är att han nu kommer åt att bita mig när jag försöker göra något han inte gillar så nu är min arm om möjligt ännu finare....

Ramses verkar ha lite svårt att kissa än, får se hur det är i morgon. Vi har en nock spruta till men nu vill inte veterinären ge Ramses så mycket mer då det kan skada lever samt njurar. Får se om vi lyckas hjälpa Ramses utan att nocka honom.

Lite mer än 5 dagar till innan stygnen kan tas vilket betyder att vi kommit halvvägs i alla fall.

Just det, liten parantes egentligen, fixa fler handdukar på IKEA om Ramses vill fortsätta leka Pisse nisse.

2007-09-05 Onsdag
Igår kväll lekte Ramses Houdini när jag stängde in honom i "köksbords buren". Han hade nämligen fått vanka runt lite i köket, sträcka på benen och njuta vid ett öppet fönster en stund. Samtidigt som Ramses nästan lyckades ta sig ut ur buren pga den nya kragen, försökte styv bror Ztiss ta sig in! Fram med mer nät och lappa ihop den lilla glipa som var samtidigt som jag försökte mota bort Ztiss och putta in Ramses.... De fatta dock snabbt mattes dåliga humör och började sammarbeta. För självklart var klockan efter midnatt och matte ville ju gå och lägga sig.

Fördelen med att ha Ramses för sig själv med egen låda är att vi vet vad som han har gjort där. I morse fann vi stora urin klumpar!! Han kan!! Äntligen. Klämmer dock ibland än på buken för jag är lite osäker än och vill hålla koll.

När Husse vakna var Ramses så gose sugen så. Husse släppte därför ut honom och så småning om hamna de sittandes i skrivbords stolen.

Det märks att Ramses har förstått att han äntligen har ett hem, att han gång efter gång kommer tillbaka till oss. Detta ÄLSKAR han och är så tacksam för det. *Lilla gubben* Han var före detta ingen dirket knä katt utan mer "ligga bredvid". Nu kommer han gång efter gång upp i knät.

Morgon sprutan med medicin funka bra att ge honom. Vi har dock inte nockat honom så jag har inte kunnat tvätta honom, något han tyvärr behöver. Vi får se hur vi löser det.

Glömde nämna igår att hans nya krage heter comfy collar och är av storlek 2 kosta 165 kr om jag inte minns fel. Trots MÅNGA zoo butiker i stan sålde bara en ända den. Utan hans halsband på insidan hade han fått av den. Kardborrbandet sluter bara ringen.

Ramses har verkligen rasat i vikt. Önskar jag hade vägt honom före operationen så jag hade vetat hur mycket. Nu överväger vi att ge honom lite kattungs foder för att han ska lägga på sig lite välbehövlig hull.

I skrivande stund ligger han i mitt knä och sover så gott....

Luna

Igår fick Luna komma ut på hennes lilla vis. Dvs hon leta rätt på den perfekta stenen halft ute i vattnet och låg sen där i en timme.

Hon är verkligen en liten filosof.

Ibland tar vi bara ut en katt så att denne får en längre stund ute. Här näst är det Ramses och Ronjas tur. Tror dock inte Ronja har ändrat åsikt och kommer vilja vara ute en timme.

Försäkrings faddrar

Liten men oerhört viktig ändring har nu gjorts på Matrix, Hobbe, Freya och Ronjas sidor. Deras försäkrings faddrar nämns.

Tack kära ni!!