Sidor

torsdag 29 mars 2012

Katter lär oss så mycket

Vi har mycket att lära av våra kära djur och i just detta sammanhang katterna. Här planera husse å jag, måla upp scenarion och försökte förbereda oss inför de nya matrutinerna och vad det skulle betyda för 10 speciella katter. Som skrivet innan har Ramses och Hobbe verkligen förvånad oss. Vist det är aldrig bortkastat att planera lite, då står man inte helt handfallen i en situation utan har något att falla på men det är inte vi som lär katterna en ny matrutin det är dem som lär oss.

Vi var ex inställda på att servera mat två gånger om dagen, å fri tillgång på nätterna med isolering. Så när jag kom hem idag var det ungefär 1 ½ timme kvar till kvällsmaten skulle serveras, ja ungefär vi hugger det inte i sten. Ramses hade dock hoppat över lunchen, ett scenario vi inte hade målat upp, och var nu hungrig. Han sprang raka vägen ut i köket och satt så duktigt på "sin plats" bredvid mikron, då alla blir serverade på olika ställen. Han var hungrig och lät mig veta det. Det fanns ingen ide att säga vänta 1 ½ timme nu ska vi ställa in klockan. Jag var hemma, han var hungrig och väntade där han ska bli serverad. Då serverar jag.

Just med tanke på hur Ramses sa att han var hungrig. Det var ett konstaterande rätt och slätt. Till skillnad på Gismo som alltid snurrar runt fötterna piper och gnyr i förhoppning att få något. Ja ibland är han hungrig men inte varje gång.