Sidor

måndag 5 december 2011

Vilken skillnad!

Efter att Nemi lekt svår flörtad ett tag fick jag tillslut tag i henne så vi kunde gå ut. Hon vill ut hon vill bara få mig att kämpa lite för att bevisa min kärlek till henne eller något sånt. Typiskt kattbeteende. Tar man kopplet kommer de flesta hundar skuttande "vilken bra ide kompis". En katt suger på karamellen "vet inte om jag vill just nu. Jag ville innan då du sa att du inte hade tid nu kanske inte jag har tid har du tänkt på det?".

Som vanligt nuförtiden vågar inte Nemi gå ut, ner till vattnet. Det är precis som om målet är för osäkert och hon tvekar. Så jag bar henne till picknick området. Där syndes det en enorm skillnad från de tidigare dagarna. Hon var så avslappnad, så naturlig och vågade till och med promenera lite på den lilla sträckan som var hyfsat trygg. Att gå som hon gjorde igår går inte här. Det är alltid något gå stavar, barnvagnar, hundar och än mer hundar. En katts instinkt är att göra sig osynlig, söka skydd. Det är väl därför vi så sällan ser det stora antalet hemlösa katter som faktiskt finns i Sverige. De sitter helt enkelt och trycker i en buske. Nu spinner jag iväg.

Skogs promenaden igår hjälpte definitivt Nemi. Ingen tvekan om saken. Det var den bästa rehabiliteringen en liten svart panter kunde tänka sig.

Svårt val

Kattsanden är slut och maten snart med. Den senare är ett större problem då de stora ekonomiska säckarna är slut i landet! Så här är det: Orijen tillverkas i Kanada och de började för några år sedan sälja sitt foder i Europa mest för att se om det fanns en marknad. Det gjorde det, med råge. Faktum är att Svenskarna blev så glada i detta toppen foder att företaget fick problem att tillgodose efterfrågan. Å det är ju inte bara så enkelt som att göra mer mat för för det behövs en större fabrik och även om de fixar en större fabrik behövs det fler leverantörer av råvarorna. Så emellanåt blir det lite produktions stopp på Orijen. Tråkigt absolut och vi hoppas innerligt att de inom överskådlig framtid fixar problemet. Tills dess kommer vi inte svika och för enkelhetens skull byta till ett annat foder. Vi vill stödja detta toppen foder även i dess motgångar. För våra katter mår helt enkelt så fantastiskt bra av detta foder som funkar för alla i ligan trots olika behov och besvär. Sen finns det inte mycket att byta till och  framför allt inte som är så ekonomiskt som Orijen 20 kg är.

Jag har hört mig för med en återförsäljare och de tror att de kanske får in några 20 kg säckar nästa vecka. För det första ska jag kolla om vi kan vänta så länge, fullt så bra koll har jag inte på den befintliga mängden mat. I vilket fall måste jag nu ta ställning:
1, ha is i magen och hoppas de ekonomiska säckarna kommer in nästa vecka.
2, köpa en liten 7 kg påse i väntan på stora säcken vilket jag kanske måste göra i vilket fall beroende på hur mycket mat jag har hemma.
3, köpa 3 st 7 kg säckar och pruta järnet i zoobutiken. Det går lite men det är fortfarande dyrare än 20 kg säckarna.

Köper jag en liten påse och väntar räcker den ca 10 dagar. Däremot försvinner min prutings argument och möjlighet om jag köper en 7 kg säck i taget.

I första hand ska jag räkna ut hur länge vi klarar oss på befintlig mat men sen måste jag ta ställning: köpa en 7 kg säck och hoppas på att göra en bättre affär, 20 kg säckar, snart eller satsa på 3 st 7 kg säckar direkt?