Sidor

fredag 6 maj 2011

Ztiss berättelse

Idag har jag lagt ut "Ztiss berättelse" på hans sida tillsammans med lite fler bilder. Varsågoda!


/ Xtails

Ramses penis amputation Del 3 av 9

2007-08-31 Fredag
Nu är vi hemma från veterinären med vår älskade Ramses. Han är förvånat värt mycket sig själv men väldigt sur. Ramses hade tydligen inte charmat personalen på kliniken.

Vi var inte beredda på hur såret skulle se ut och då han redan satt i sin transportbur när vi fick honom på veterinär kliniken fick vi först se det hemma. Att se såret, som dessutom var väldigt svullet, blev en svår chock för oss och så fort Ramses började röra på sig här hemma började såret blöda. 

Vi fick veta att det kan droppa lite urin, alltså att Ramses inte kan hålla tätt än, och detta kan reta såret. Då det blöder lite kan även levrat blod stoppa urinvägen lite. Därför är det viktigt att vi tvättar och håller såret rent. Ramses har även tratt för att inte kunna slicka på sår, något som är MYCKET hatat. Han ska även få Baytril. En antibiotika som vi redan vet att Ramses avskyr. Veterinär sköterskan sa: "jag hoppas du lyckas ge honom medicien utan att som vi bli biten i fingrarna" och detta ska vi ge honom i tio dagar.

Tills Ramses kan hålla tät får han vara instängd i köket men det stressar alla katter att ha en dörr stängd så jag hoppas att Ramses snart är bra. Styv bror Sylvester fått vara med en stund i köket så han kunde hälsa på sin mycket saknade bror.

Mitt i natten:
PANIK!! Tratten är för liten eller vår katt för vig. Ramses slickar på såret och vad kan vi göra kl 00:24? Såret blöder som bara den, just för att han slickar på det. Apoteket öppnar inte än på ett par timmar....



Vi valde att ringa våra vänner som har haft hundar i urminnes tider och har därför en "tratt hög" liggandes hemma. Super kul, not. Först behövde vi deras hjälp att skjuts oss till veterinären och nu ringer vi klockan ett på natten. Tur att det är fredag och än mer tur att de är natt ugglor som var uppe.

Nu ser det ut som Stockholms blodbad i mitt kök. Jag ska nu tvätta en mycket ilsk Ramses och sen skrubba köket innan jag kan gå och lägga mig. Detta blir en lååååång natt. Ramses är nästan omöjlig att tvätta och vi är två som hjäps åt!

2007-09-01 Lördag
I går fick vi alltså hem får pälskling som gjort en penis amputation pga åter kommande urinstens stopp.

Nu ska han äta medicin, ha tratt och bli tvättad i häcken för att ta bort levrat blod samt hålla rent från urin så det inte fräter i såret. Allt detta ska göras under tio dagar. För att tvätta såret lindar jag lite gasväv runt fingret och doppar i en vatten/tvål lösnig. Ramses hatar alltihopa och är en väldigt envis katt, med stark vilja. Tratten gör att han inte kommer åt att bita mig men även ny klippta klor går bra att använda så min arm är nu full av svullna och röda riv märken. *Tur att jag tog stelkramps sprutan för ett år sedan*

I natt visa det sig att tratten är för liten eller katten är för vig. I vilket fall som kom Ramses åt att slicka på såret och det finns nu en risk att han har slitit upp ett stygn. Såret blöder en hel del. Vi fick låna en tratt som är lite för stor men jag är rädd att det blir en vass kant om jag klipper ner den. Detta är något Ramses skulle kunna använda emot mig när jag tvättar honom. Där till kan jag i vilket fall som helst inte klippa ner tratten tillräckligt mycket för att Ramses ska kunna nå mat och vatten. Så liten tratt är en för liten tratt.

Ramses har mycket ont vilket till vis del är bra, då håller han sig stilla och såret läker förhoppnings vis bättre men självklart är det för ¤#%& att se han ha så här ont. Jag kan inte annat än undra om vi verkligen fattar rätt beslut att operera honom men det är nog lätt att tänka så mitt uppe i skiten, när man ser hur han lider och när jag själv inte sovit någonting.

Ramses har ingen aptit och det är inte så farligt men han vill inte heller dricka, detta är värre. Troligen får jag åka med honom till veterinären så att han kan få en sk vätske puckel. Om inte annat kan jag även spruta in vatten i honom men han hatar all den typ av behandling och jag vill inte stressa honom mer än nödvändigt.

En positiv nyhet, jag lyckades tillslut finna en liten akiles häl på Ramses och fick i alla fall i honom en liten del av den medicin han ska äta. Den svaga punkten? Räkost.

Nu ska vi samla ihop tankarna, planera nästa drag så får vi se.


Fortsättning följer

/Xtails