Sidor

lördag 23 april 2011


Ett råd jag fick från en kär vän var att ge katterna vanligt hö som man vanligtvis köper till ex kaniner. Antigen för att låta katterna busa runt i eller för att jaga pipande leksaks möss. Det blir skräpigt absolut och hur du än försöker hålla höet samlat kommer det finnas lite över allt. Själv tycker jag dock det är värt det när jag ser den rena glädje mina katter utstrålar när de får busa loss i hö. Det är bara att ta lekstunden dagen före man ändå planera att dammsuga.

Sylvester är uppfödd i lada och fast han troligen inte sett hö på nästan 16 år var det solklart att han visste vad det var för något. Höet för honom väckte kära barndoms minnen.
Gismo och Sylvester
Detta är alltså inte något de har fri tillgång jämt till utan något jag ibland plockar fram under några timmar för att erbjuda något nytt, något utöver det vanliga, för att stimulera mina katter.
 
Från vänster till höger: Luna, Ronja, Hobbe,Ztiss (bakom), Matrix, Nemi, Gismo


Nemi hittar "något" som rör sig i höet, Sylvesters svans!
/ Xtails

Nytt blogg innehåll!

Katter är ytterst smarta djur. Därför är det viktigt att de får en stimulerande miljö som blir fylld med möjligheter till äventyr. Bara äta, sova, gosa kan bli lite tråkigt i längden för våra visa katter. En katt behöver utmana alla sina sinnen och även få något klurigt att tänka på ibland.

Jag tänkte nu göra yttligare en rubrik bland etiketterna. En som enkelt heter ”aktiverings tips”. Här kommer du kunna finna tips och ideer på hur du med väldigt enkla medel kan erbjuda din katt något litet extra i sin vardag. Jag kommer även här tipsa om ligans favorit leksaker, klätter möjligheter i hemmet och annat som stimulerar dem på bästa sätt.

/Xtails