Sidor

söndag 31 juli 2011

"Min husse"

Idag har katterna fått nöja sig med matte. Husse har varit i väg på en liten dags uttflykt. Hela kvällen har Ronja gått lite moloket runt i lägenheten men hon får inte samma panik fylda ångest längre utan finner ro i att "husse snart kommer åter".

Jag satt vid tv:n då jag såg Ronja komma genom köket ut i hallen. Hennes gångstil var en helt annan än tidigare idag och på hallmattan stannade hon tvärt. Kroppen höll hon nu i en ståtlig ställning och hela hon skeen upp som en sol. Då visste jag att Husse var på väg.

Några minuter senare kliver han in genom dörren och snart därpå håller han Ronja på rygg i famnen som en liten bebis. Han kan inte ha kommit längre än max in i hissen på första våningen när Ronja VISSTE att hennes älskade husse var på väg hem igen.

"Å en slanka ner i vattnet"

Att kasta sig rakt ut över öppet vatten efter en trollslända visade sig vara en dålig idé. Nemi tog sig dock upp själv denna gång utan ens lön för mödan.

I övrigt gick utevistelsen jätte bra idag. Fast det var lite för varmt att orka gå själv så slaven fick bära....

Nemi
Nemi

Katt förvaring

Ibland hör jag folk nämna att de kan inte ha katt för att de känner att de bor för litet eller att de inte har plats med fler än en eller två katter pga plats brist. Jag förstår inte dessa människor, självklart har ju IKEA lösningar för såna bekymmer!

Denna modell rymmer tre katter som Luna, Sylvester & Gismo visar.
Luna, Sylvester & Gismo
Sylvester & Gismo
Luna undrar om det lurar en ärta under prinsessans madrass...
Sylvester

Dagen efter dagen före

eller så kan inlägget få titeln "matte är lite sen att posta inlägg". ;)

Självklart fick ligan tonfisk igår även om inget nämts. Åter igen lyckades jag få en bild med 10 katter på. Inte världens bästa men alltid något:
Sylvester är väl den som inte syns världs bäst borta vid stolen...