Sidor

måndag 26 december 2011

God Jul..

.. Matrix, Sylvester, Ramses, Hobbe, Ztiss,
Freya, Gismo, Nemi, Luna & Ronja!


I julklapp av Mormor & Morfar fick ligan en hel kyckling.

 Ja, den var till hela ligan....

När matte igår kväll ställde sig i köket trodde ligan matte & husse skulle äta kyckling till middag. Det var bäst att vara med, tänk om de kunde få en liten smak bit. Istället serverades alltså hela läckerheten! Så fort den ställdes ner samlades tio lyckliga katter som inte kunde tro sina ögon. Fast Luna, som vi trodde, krävde dock snabbt allt till sig själv. Ett morr och nio katter hade lämnat skådeplatsen.

Därför tog mamma bort det ena stora kycklinglåret och satte Luna på sin tron.

I detta fall ville det säga köksbordet.

Med faran ur vägen kunde de övriga katterna inspektera julmaten.
Den var visserligen en dag sen men så god som den verkade gjorde ju inte det något.

Då Luna & Freya är de ända sanna rovdjuren i flocken visste vi att vi skulle behöva stycka och skära kycklingköttet i små bitar för att passa små katter.


Fin smakare som katter är var ju kycklingfilerna det bästa men aldrig förr hade de fått så många bitar kycklingfile. Normalt får de bara smaka små smulor när slavarna planerar äta det.
Nu var dessa bitar deras och bara deras!!

Sylvester å andra sidan är ju en art konfunderad katt. Han är ju övertygad om att han är en kanin fast i en katts kropp. Så kycklingen lockade inte alls. För att blidka honom erbjöd jag en bit färsk champinjon. Den var emellertid uppenbarligen inte av god årgång så den ratades.
Resterna kokades och serverades dels som nattmacka, dels som jul rester idag. Spat fick bli den lilla jul hutten, och det passade bra.

Avslutningsvis skrubbade slavarna mattor, bord och golv som sig bör.

Från oss alla till er alla en riktigt god jul.