Sidor

söndag 26 juni 2011

Mästerjägaren Luna..

Gick ut i köket för att fixa vår mat. Såg en mycket lycklig Luna på köksgolvet med "något" som hon försökte ta i munnen och fly med. Stoltheten i henne lyste! Detta något var vårt nötkött som legat på tining på diskbänken.... Duktig Luna hade rivit upp plastpåsen och börjat mums kött. Rå föda är ju bra för katter. Skivade upp resterande kött och la på en tallrik till alla katterna för att sen rota i frysen efter rester som vi kunde äta....

Det senaste oroligt

Matrix - är i en väldigt dålig FORL (eller TR som veterinärena numera kallar det) period. Det märks tydligt att han har ont men jag får inte göra något för att hjälpa honom. Igår när tonfisken serverades var jag tvungen att mosa och blanda ut den med riklig mängd vatten för att Matrix skulle kunna äta.

Sylvester - har blivit en riktig knä katt. Gång på gång ska han lägga sig i knät och uppskattar om man böjer sig fram för att pussas.

Ramses - är sig lik. Han hatar tidiga mornar vilket det är till klockan 13 minst. Emellanåt klagar han över de halvtomma matskålarna för att i nästa stund bli en mysig charmig plutt som ligger i knät.

Hobbe - sjunger i skrivande stund, älskar hans sång. Igår kväll fick jag verkligen mysa med honom och försiktigt använda hans kropp som huvudkudde.

Ztiss - är min lilleman. Ska försöka fixa en bild så ni får se vilken mys pysig knä katt han är.

Freya - är i en dålig rump period och det gör henne lite låg. Hon finner dock tröst i att få ligga i någons knä.

Gismo - mår tipp topp! Han går dock inte att mätta med flug-lekstunder. Även om han ibland får leka tre omgångar om dagen med flugan står han och piper under skåpet där flugan förvaras för att få leka än mer.

Nemi - har badat idag. Hon lekte mäster jägare när vi var ute och kan en skräddare gå på vatten så kan hon... inte. Plums

Luna - älskar att vi köpt "rätt godis" till barbapapa och påpekar allt som oftast att det är dags att fylla på den. Även hon har börjat uppskatta att leka med flugan fast för hennes del är det nog minst lika viktigt att få den där egna stunden med matte eller husse.

Ronja - är vi oroliga för. Igår kväll upptäckte vi hur hon gick från låda till låda och försökte kissa utan att lyckas. Så Husse har vakat som en hök över henne hela natten. Hon kan kissa om än väldigt små pölar. Allmäntillståndet är i stort sett som vanligt, lite hängig men hon äter och dricker samt tassar runt. Gång efter gång känner jag på urinblåsan men den är inte stor. Så vi har is i magen och väntar till i morgon, om inte läget förändras så klart. Symptomen förbryllar oss lite då de till vis del visar på Urinvägs infektion men också till vis del urinsten. Det sista är dock ovanligt att honor får besvär av. Ja jag ska ringa veterinären klockan 8 i morgon, förhoppnings vis får vi en tid så prover kan tas och vi veta vad det är vi har att göra med.