Sidor

onsdag 29 juni 2011

Picknick

Idag fick Nemi och Luna följa med ut på en picknick. De blev fast tjurade med lång rep och sen satte sig matte i skuggan. Självklart lyckades båda flickorna varsin gång fastna med repet i den ända lilla gren stump som fanns i det höga gräset. Situationen vart snabbt löst då jag var med på noterna. I två och en halv timme fick töserna lunka i sin egen takt, spana fåglar och tugga gräs. MYCKET omtyckt. När vi kom hem var Nemi helt slut körd i ca 3 timmar sen ville hon ut igen.

Husse är nu ute med Ramses, det är lugnt och svalt ute så det uppskattar nog kungen. Försökte följa med med Ronja men nej det är tydligen läskigt ute eftersom det började regna sist. Jag är en dålig matte som inte kan styra vädergudarna bättre. Fast om Ronja kan bringa regn är det nästan värt att gå ut med henne oavsett vad hon vill.... Nästan.

För lite svalare dagar hade vi definitivt inte tackat nej till. Vi gör vad vi kan för att få ner temperaturen i lyan och gärna orsaka lite korsdrag så det fläktar lite. Vattnet i vattenskålarna byts ofta och emellanåt lägger jag ner en frysklamp för att vattnet ska hålla sig kallt ett tag.

Som "blötmat" serverades idag rå  kyckling utspäd med vatten. Det tog slut så snabbt att jag inte hann uppfatta vilka som åt. GOTT