Sidor

lördag 17 september 2011

Helvete

Jag sitter vid datorn när jag plötsligt hör ett knakande ljud. Tittar upp och ser Ztiss i en av de älskade hängkorgarna. Något är fel. Ztiss ögon är ofantligt stora när han oroligt tittar över kanten. Jag inser instinktivt vart knakande kom ifrån och försöker springa upp och fram men hinner inte. Klöspelaren går av, korg och Ztiss for i golvet. En chockad Ztiss skuttar i väg. Han säger inte ett ljud och jag antar att han är oskadd. Jag gör nog bäst i att inte dalta, då blir Ztiss bara mer rädd. Trädets krona hänger våda skjutet, ett ben är av. Om en katt nu hoppar upp på högsta plattan kommer allt gå åt fanders. Så jag börjar skruva ner trädet till en stadig grund.

Jag har varit super nöjd med dessa träd. Lite lustigt att detta, det "nyaste" ca 2 år gammalt, gick sönder först. Det första är ca 5 år gammalt och lika stadigt som första dagen. Självklart blev jag orolig och kolla igenom de andra, inget fel gick att finna. Nej jag tror felet är att detta inte var designat på samma stadiga sätt som de andra. Den hade svaga punkter. Sen ska man inte ha för höga förhoppningar på dessa klöspelare gjorda av papprullar och plast.

Ztiss är okej, skärrad men helt oskadd. Han föll inte från hög höjd och det var bara golv där han landa.

Nu då? Katterna ÄLSKADE det takhöga trädet och takhöga träd ger både stimulans och gör lägenheten än större. Båda behövs när man har tio innekatter.

Det finns klösträd i hel trä som jag definitivt tror mest på men det gör inte min plånbok. Dem är svindyra!  Kanske jag kan få hjälp att bygga ett eget i hel trä men frågan  är vad matreal kostnaden blir? Kan dock sno repet från dessa trasiga rullar och på så sätt få ner kostanden lite.

I vilket fall. Så glad att allt gick bra för Ztiss. Hoppas han inte blev så rädd att han inte våga sova i dessa korgar mer, han älskar dem. Hundra "tänk om" far igenom huvudet men allt gick väl.