Sidor

måndag 25 juli 2011

Ingen blåsorkester men...

I morse tog jag ut en mycket glad och ivrig Nemi. Hon har börjat hjälpa till när jag sätter på selet så vi ska komma ut snabbare. Idag sattes dock  Nemis mod på hårt prov.
När vi kommer ut ur hissen spelar några ungar fotboll inne i vår mycket lilla trapp hus. Troligen i väntan på hissen. Nemi som var fast i min famn rev mig i panik men det gick an för oss båda. Ilsk vart jag minst sagt.
När vi kommer runt hus kunten håller kommunen åter igen på att klippa gräsmattan. Seriöst de gör det varannan dag! Det är tydligen några ungars sommar jobb att åka runt på dessa stora åk gräsklippare. De kör race mellan gräsplättarna och struntar helt i fågel livet som betar. En dag kommer dem köra på ett barn. Sommar jobb i all ära men dessa ungar skulle få klippa gräset med gamla "handjagare".
Nemi och jag går över vattnet för att slippa gräsklipparna och min modiga tös som nu varit med om tillräckligt mycket är så trygg i sig själv att hon kan njuta av utevistelsen. Underbart att se. Hon orkar dock ingen riktig promenad utan vi nöjer oss med att strosa fram och tillbaka på en liten sträcka.
På vägen tillbaka har dem börjat högtrycks tvätta bron?! Vad ska jag göra? Simma över med Nemi?? Att gå till den andra bron blir en lång omväg som varken hon eller jag orkar efter att redan ha varit ute i några timmar. Tack och lov ser arbetarna mig, stänger av maskinen så vi kan gå över.

Önskar jag hade en privat ägd park.

Viktig

Till er katter som kanske söker er hit i framtiden. Även om badrummet erbjuder några goda sovplatser akta er för att bli instängda när de två benta slavarna duschar. Ni kan komma att användas som handdukar.
 - Blöt Nemi