Sidor

fredag 14 oktober 2011

Natt jakt

Såg tyvärr inte skymten av lilla grå men har lagt ut mat.

Det finns många fördelar med att försöka fånga en katt på natten snarare än dagen. Exempel är det mindre folk, mindre bilar osv vilket gör de flesta katter mer trygga. Nackdelen är att jag ser inte ett skit. Jag må vara en katt galen kärring men jag har, tyvärr, inte en katts mörker seende. Så jag vet inte om jag lockar på en katt eller står ute i mörkret och pratar med en buske....

Den lilla grå katten

För några månader sedan när det ännu var varmt ute dag som natt gjorde Nemi mig uppmärksam på en liten grå katt som satt i en buske. Pälsen färgen var helt otroligt vacker som en grå smokey med sköldpadda inslag. Jag såg inget halsband och ingen märkning i örat men jag fick bara iakta den en kort stund på avstånd sen tröttna Nemi och ville ha sin promenad. När promenaden var avklarad och jag hade lämnat av Nemi hemma tog jag en näve torrfoder och gick jag ut. Katten syndes inte längre till men jag lämnade lite torrfoder på marken vid busken.

Detta pågick några dagar. Varje gång jag gick ut med Nemi oavsett tid satt den grå katten i busken men på vägen hem var den borta.

Jag var inte så orolig då den såg ut att vara i bra skick och det var en varm årstid. Sannolikheten att den kunde vara en ny ute katt var också stor. Ändå läste jag igenom alla annoser om bortsprugna katter jag kunde finna i fall att men den lilla grå stämde inte in på någon.

Sen var den grå katten borta.

Nästan en månad efter att jag såg den sist gjorde Nemi mig härrom dagen uppmärksam på en grå katt i busken. Om det var samma katt vet jag inte säkert. Nu såg jag bara lite av framtassarna och bogen. Ljus grå är den i alla fall.

Samma visa igen. Den är där när Nemi och jag går ut på promenad men sen är den borta. Idag följde husse med. Så medans Nemi och jag gav oss i väg på en promenad stannade Husse kvar och försökte locka fram katten. Tyvärr vart den rädd och sprang sin väg.

Om det är en hemlös katt kanske den har vandrat tillbaka nu när det börjar bli kallt och svårt att finna mat. Den vet ju att här fanns det lite torrisar att finna innan. Så vi fortsätter lägga ut mat. I övrigt känns det som bästa möjligheten att hjälpa den är att vänta till en riktig hemsk höst natt kommer. Då går vi ut med tonfisk och hoppas på det bästa. Kanske desperationen gör att den lilla grå vågar sig nära mig?

Ska den lilla grå bli årets hemlösing tro? Vi är beredda och inte är det så konstigt när vi varje höst de senaste 4 åren hittat en eller två.