Sidor

torsdag 13 oktober 2011

Gruppaktivitet

Nu har katterna fått en riktigt lekstund. Då vi bara är två personer på tio katter vart det inga bilder denna gång. Det är svårt att leka kameraman samtidigt. Så ni får avnjuta en text version.

Vi tog fram de senaste kattleksakerna bla kickeroo som ligan alltså inte har fri tillgång till. Dessa leksaker förblir speciella genom att bara tas fram ibland.

Medans några katter knarka järnet lekte husse och jag med varsinn katt tills alla tio hade fått en stund. För ovanlighetens skull fick vi igång alla tio alltså tom Ramses lekte, om än lite.

Matrix gick lös på vippan (fast husse och jag är oense över dess namn) i flera omgångar och passade på att få sig en dos kattmynta insniffat.
Sylvester låg i bakhåll i tunneln på snöret. Han jagade även vippan på kattungevis.
Ramses knarkade på en kickeroo
Hobbe sprattlade med hjärtans lust efter ett snöre
Ztiss sprattlade lite efter snöret, sniffade kickeroo och sen var det bra för honom.
Freya jagade vippan sittandes på en stol. Det var alltså nära på att hon ramla ner flera gånger om men kul var det.
Gismo hade helst velat leka instängd med flugan. I vetskapen av att Ramses inte kan störa vågar Gismo ge sig hän åt leken. Nu är flugan helt död och vi tyckte vi skulle passa på att lära ligan lite grupp aktivitet. Tillslut kickade Gismo i alla fall kickeroo med hjärtans lust.
Nemi la sig bredvid hennes kickeroo som om hon avnjuter en liten stund socialt sällskap med en vän. Sen tugga hon sönder snöret....
Luna började med en kickeroo för att sen jaga vippan och avslutningsvis "ta med husse på en promenad". Hon tar sin ände av vippan i munnen medans husse håller i andra och går runt i lyan för att stolt visa upp sitt byte.
Ronja blev jätte glad över snöret och när det försvann under dörren var det så roligt att hon inte visste vart hon skulle ta vägen.

Ibland, men bara ibland, gör slavarna snälla saker. Det är inte alltid klo klippning som gäller.