Sidor

tisdag 18 oktober 2011

Gismo

Vår lilla bebis mår inte bra alls. Som ni vet har öronen strulat lite på sistonde de är bättre men inte helt bra. Han nyser ibland som om något fastnat i nosen, hans tandkött är mer inflamerat än vanligt osv osv. Värst är att han inte är sig lik. Igår kväll ville han leka men orkade inte riktigt. En varnings signal men vi har lärt oss att ha lite is i magen, han har såna dåliga perioder ibland men oftast är de korta. Redan dagen efter kan han åter ha energi att leka. Men så idag tiggde han inte i köket när jag laga mat, så nu är vi oroliga. Detta och det faktum att han igår inte orka leka är stora varnings signaler. Något spökar i hans lilla kropp, något är fel. Så i morgon ringer jag veterinären. Man ska inte måla fan på väggen men när det gäller Gismo har vi jätte svårt att hålla nerverna i styr. Oron är enorm.

Ovanpå detta är ju ekonomi ännu en källa för stor oro. Förr hade vi inte svårt att tillgodo se den vård våra tio katter behövde. Därför vågade vi oss på att ha tio katter. De hade ett vård konto som vi gjorde avbetalning till. Vist det var nudel månader efter opererationer och sjukhusvistelser men det var ju så klart värt det. Nu finns ju inte kontot kvar, vi fick inte ha det. Så den ekonomiska stressen är enorm. Dels nu när Gismo behöver vård och dels Hobbes tandstens skrapning som vi ska ta nästa månad men också för det oförberedda. Vi vet väl vad notorna brukar sluta på. Hobbes magsjuka som slutade med inläggning på djur sjukhuset, Ramses penis amputation, Ztiss fett knöl osv. Förr sved det men vi hade tryggheten i att kunna göra vad som behövdes göras för att rädda livet på dem. Vi hade pengar att betala notan med. Nu?

Om ni vill hjälpa oss att få loss lite pengar till veterinärvård i första hand nu till Gismo och Hobbe skänk mat och sand. Hjälp oss undan den utgiften. Tack.