Sidor

tisdag 12 april 2011

Godmorgon

En vanlig dag tar sin början:

Klockan ringer och så som marioteten av Sveriges befolkning tänker jag "inte än.. 5 min till".... Men signalen har nått små katt öron.

Gismo som sov i fotänden kommer nu tassandes upp. Han spinner redan i förväntan om hur mysigt det ska bli att morgon pussas. Vi gnuggar "nosar" länge och väl varpå spinnandet ökar i frekvens. Matrix kommer springandes "Mamma är vaken" och flyger upp i min säng. Min kära ex skyggis som jag första månaden inte ens fick klappa. Nu lägger han sig bredvid mig och Gismo för att få magen kliad.

Jag går toa och Nemi väntar redan inne i badrummet. Hon vill minsann bli upplyft i knät och det är bäst att göra som damen önskar annars kan ett kärleks nafs sättas i låret. Jag lägger henne på rygg i min famn och min svarta skönhet spinner så mjukt.

När jag drar igång datorn som surrar till är detta Sylvesters väckar klocka. Gammel farfar hoppar upp på skrivbordet med buller och bång. Dags att bli borstad. Mmmm borstar.... Ceiling cats största gåva till katterna!

Ramses kommer lunkandes över bordet och puffar på mig för att jag ska dra ut stolen. Han vill vakna i mitt knä. Det är alltid för tidigt för kungen och även om han ligger en stund i mitt knä kommer han gå tillbaka till sängen för att sova ett tag till.

Med ett kutter hoppar Hobbe upp på skriv bordet. "Heeeeeeeeeeej mamma" tycks han säga och vill bonka huvud så vi båda får hjärnskakning. Hans vackra spinnande drar igång som ett mjukt åskmuller rullar över ett landskap.

Dags att sätta fart. Duscha Freya för att sen jaga runt i lägenheten efter nattens hårbollar eller rumpkladd med rengörings sprutan i högsta hugg. Undrar om Ztissen också behöver duschas? Får kolla när han behagar vakna från sin skönhets sömn i häng korgen. Även Luna sover gott i en hängkorg, tror delar av ligan busat hårt i natt.

Morgonens sötaste går nog till Ronja. När jag satt vid datorn och morgon surfade med Ramses i knät och vänstra handen på Sylvesters mage kommer Liten. När hon var ung hade hon en bedårande egenhet att "stå på huvudet" när hon ville bli gosad. Något som tyvärr verkade växa bort när hon blev könsmogen. Men nu ställer hon sig på huvudet på handen jag har på datamusen. Hon tittar upp, klämmer ur sig sitt lilla söta glada jamande och lägger sen ner huvudet igen. "Klappa mig jag är gosig".

GODmorgon.