Sidor

tisdag 27 mars 2012

Trasiga tand och sårig rumpa

Det som såg ut att vara en sliten och lite trasig tand visade sig vara något värre. Den var skadad på ett sätt att veterinären var tvungen att operera ut delar av den och slipa ner resten. Stackars Sylvester är nu sydd i tandköttet. Han är tagen av dagen och kommer behöva en del övervakning en tid fram över ifall det blir komplikationer i munnen.

Ramses visar tydligt att han mår dåligt och dåliga erfarenheter säger mig att kristallerna nog håller på att bli sten. Så jag ber en stilla bön om nåd att slippa urinstens stopp i påsk helgen, då har vi 9 mil enkel väg till veterinären. Den soppan vill jag inte uppleva igen.

Freyas analsäckar var jätte fina men hon är sårig i rumpan. Vi ska testa ännu en ny salva, vilken i ordning på henne vet jag inte. Det är många vi nu bollar för att balansera hennes rumpa.

För att försöka sätta in en hjälp till Ramses börjar vi nu nya matrutiner idag. I natt stängs Ramses och Sylvester in i husses rum med deras special foder medans de andra har fri tillgång till sitt. På dagen tas maten bort men kommer serveras vid två tillfällen. Vi hoppas detta kommer funka. Tyvärr hittade vi ännu fler felbyggen i denna lya så nätdörren vi har funkar inte bra i husses rum. Vi måste bygga en ny.

Isolerad Sylvester

I natt stängde jag in mig i sovrummet med Sylvester då han inte fick äta innan tand operationen. Vi har ännu inte börjat på allt vad special foder heter utan kör på gammalt foder ett litet tag till varpå de andra katterna fick fortsätta ha fri tillgång på maten under natten.

När man isolerar Ramses får man inte sova för han ylar som om han tog i från svans tippen, det behövs knappast sägas att sömnen uteblir och att mitt humör blir ganska kort.

När man isolerar Sylvester får man inte heller sova men det går inte att vara sur på honom. Han spinner så det donar, tvättar en tydligen mycket smutsig matte och buffar så att man i omgångar tror att han planerar att extra knäcka som murbräcka. Men han är så glad, spinner så ljuvligt att man kan inte bli sur på honom. Det går inte fast man är vaken hela natten.

I morse ville inte Sylvester vara instängd själv medans jag gjorde mig i ordning. Så jag gick direkt ut i köket för att ta bort maten. Det kan verka logiskt när en katt inte får äta men väldigt korkat när den katten är Sylvester. Efter 12 timmar utan mat längta han inte efter torrfoder utan citronmellissen! Han hann få i sig ett blad innan jag tog bort örten. Min älskade art konfunderade katt som inte ens fattat att katter inte gillar citron. Kan tilläggas att han älskar citron vatten. Dem glasen kör han ner hela tassen i och slickar sen förnöjt i sig från tassen som får agera slickepinne.

Veterinären gjorde en hälsoundersökning och konstatera att Sylvester 17 år inte kan vara mycket mer än 10 i det skick han är i, njurar till trots. Snacka om att sånt gör en matte glad! Matte pussade på farfar innan han stoppades in i buren igen och bars iväg av sköterskorna. *Mitt hjärta sprack*

Väl hemma drog jag igång datorn och för en sekund glömde jag mig och väntade mig den vanliga morgon rutinen men ingen Sylvester kom och krävde borst stund. *Snyft*