Sidor

tisdag 21 juni 2011

Rädd Luna

Strax efter fyra i morse börjde dem asfaltera om utanför. Då vi, nu när det är sommar tid, har balkongen öppen lät det förjävligt och stank än mer. Jag gick upp, stängde balkongen och vanan trogen räknar vi alltid in katterna så att inte någon blir utstängd. Det som väckte mig hade dock varit ett katt skrik vilket gjorde det ännu angelägnare att kolla igenom ligan.

Jag kunde inte hitta Luna. Först leta jag igenom alla hennes favorit platser, sen möjliga platser och där efter allt som är ologiskt för Luna. Oron steg att jag kanske stängt ut henne?

Efter många om och men fann jag en liten Luna tryckande längst in under min säng. Inte lätt att hitta en svart katt där. Hon var så rädd. Nyårsraketer, åskoväder går jätte bra men asfaltering vart tydligen för mycket. Hon låg nu och tryckte under sängen, fast naglad så gott det gick i mattan. Ja hon såg verkligen ut som Matrix gjorde den första tiden hos mig. Jag har aldrig sett Luna så.

Även de andra katterna var ängsliga så det fick bli en mys-pys-gose och godis stund kl 5 på morgonen. Efter att alla fått godis la jag mig raklång bredvid min säng och prata lugnt med Luna samtidigt som jag kasta in godis till henne. Det vart en utmaning. De andra katterna försökte ta Lunas godis och till en början lyckades de. Det i sig säger hur rädd Luna var för normalt sätt vågar inte ens de andra katterna drömma om att nosa på hennes godis. Långt om länge började Luna slappna av och sen "dammsuga" under sängen ifall hon missat något gott. Tillsist var hon nära nog för att jag skulle kunna klia henne på halsen och då vart allt okej.

I morse var hon dock ännu medtagen av allt och valde därför att börja dagen i mitt knä.