Sidor

söndag 8 maj 2011

Ramses penis amputation Del 4 av 9

2007-09-01 Lördag
Det vart tvunget att åka iväg akut med Ramses. Han försökte kissa men fem min senare hade det bara kommit blod. Där till höll han på att svimma av smärtan: 

Ramses med sin "lilla tratt"
 

Efter sitt misslyckade försök på lådan rasa han ihop på golvet. Först såg det ut som att det rann blod men det va en blandning av urin och blod. Snart därpå började han skaka i smärt kramper.

Sen kvickna han till. Vanka runt och försökte desperat tvätt sig men nattens jumbo tratt gjorde det omöjligt. Köks golvet såg verkligen ut som Stockholms blod bad.... Efter några misslyckade tvätt försök tuppa han av igen.

Då tratten va för stor för att få plats i en bur linda jag in honom i en hand duk och så åkte vi i väg till veterinären.

Vi har utan tvekan hittat världens underbaraste veterinär! Egentligen har de inte öppet på helgen men för att vi ska slippa åka 9 mil till den närmsta, öppna han speciellt för oss.

Eftersom Ramses är Ramses va det enklast att "nocka" honom det vill säga ge honom en sederings spruta. Därefter kunde vi tvätta honom i handfatet, hela bak partiet var ned blodat. Nu kunde vi till vår lättnad se att inget stygn hade gått upp. Däremot hade Ramses lyckats bita sig själv intill såret igår kväll.

Veterinären tömde urinblåsan som var nästan full. Då uppdagades nästa bakslag. Ramses är en av få katter som reagerar på den typen av smärstillande han hade fått i fredags. Så urinen va blandad med blod. *suck* Med hjälp kunde han i alla fall kissa en fin och jämn stråle. Så det är i alla fall inget stopp i urinröret. 
 
Där efter börja vi "pumpa" i honom vätska. Nu ska Ramses klara sig utan vatten i alla fall tills i morgon tack vare denna stora vätske puckel han fick. Jag fick lära mig att ge Ramses en spruta. Så med mig hem har jag nu fått sederings medel vilket gör att jag imorgon och på måndag kan nocka honom. Detta dels för att Ramses ska kunna sova igenom den värsta perioden utan att ha för ont men också för att jag ska kunna tvätta honom. Dock blir det nog inte så lätt som idag att ge sprutan då han nu redan sov. Sprutan jag idag gav innehöll bara samma medel som droppet. Det hela va bara för att jag skulle få prova på och lära mig.
 
Jag kan ju också erkänna att jag var en grym matte som passa på medans Ramses sov med att tvätta rent öronen!

Vi fick en ny tratt men veterinären är imponerad av Ramses vighet. En tratt av modell en storlek större än den man normalt ger till stora katter, va för liten! Nu får vi se om denna tratt funkar eller om det blir den vi hade. Ramses behöver i alla fall inte komma åt vatten och mata borde gå ändå genom att lägga någon kula inne i tratten. Att ta av och på tratten är bara för besvärligt.

Just nu sover Ramses så sött och utslaget. När han börjar vakna till åker tratten på men just nu får han vara utan.

Jag har torkat golvet, fy fan vad det såg ut....

Efter en riktig törnrosa sömn vakna en groggy Ramses eller nja han gick i sömnen. Han gick upp men ögonen va slutna. Som om det inte redan var svårt nog att gå runt med tratten? Vi fatta inte vad han höll på med förrän han satte sig och kissa. Katter är onekligen renliga djur. Det spela inte roll hur groggy Ramses va, han ville inte kissa i sin säng. Efter att ha på egen hand kissat en stor pöl (viserligen på köks golvet men just nu vem bryr sig), rasa han ihop och sov vidare.

En liten stund senare börja han vakna. Jag är dålig att titta på klockan så jag kan inte säga hur länge han sov allt som allt men det va ett par timmar i alla fall. Trots att han va groggy och yrvaken skulle han klättra upp på skriv bordet. Vi öppna ett fönster för att han skulle hålla sig lugn. Skit samma att det var svin kallt, vi drog på oss tröjor och la en handduk på Ramses. Stimulansen av några mumsiga fåglar där ute gjorde honom lugn och han somna om med tratten vilandes på fönster bläcket. Folk som gick förbi tyckte så synd om honom.

När Ramses verkade lite mer vaken bjöd jag honom på lite räk ost och det va uppskattat. Testa då jag såg att han fick behålla räkosten att ge några torr foder kulor. Jag fick snabbt svar på min fråga "är du hungrig Ramses" då han i sin iver nafsa mig i handen. Jag tog då av kragen så att han kunde äta själv och oj vad han åt. Han var inte bara hungrig utan utsvulten.
Som "tur" var var han lite groggy än efter måltiden och även en fumlig matte fick ta på tratten igen utan allt för stora protester.

Framåt kvällen visa Ramses sitt rätta jag och humöret kom fram, ett gott friskhets tecken viserligen men det kändes mindre kul med tanke på att vi har 8 dagar till framför oss.

Kvällen tillbringa han till största delen vid fönstret och han tackade glatt till ett par foder kulor nu och då. Styv bror Sylvester fick komma in och hälsa, det vart uppskattat och för en liten stund tindra Ramses.

Tyvärr va Ramses helt vaken och pigg när det vart kväll och dags för oss att sova. Husse sov på köks golvet, så att någon skulle vara nära till hands. Själv sov jag i rummet så att de andra killarna hade sällskap. Men det vart ingen ostörd skönhets sömn inte. Tror ni inte Ramses, tratten till trots, lyckades hoppa upp på garderoben?! Han får inte klättra eller hoppa då stygnen kan gå upp. Ner kom dock Ramses inte. Jag lyfte ner honom och passa på att mata honom i en falsk förhoppning om att få sova lite.

Lagom tills jag hade somnat om hoppa Ramses upp på garderoben igen! Åter igen plocka matte ner honom, mumlandes mindre vackra ord. Tydligen behövde jag leka MacGyver klockan si så där 2 på natten. Jag hade några "ned monterade" flytt kartonger som jag nu vek upp för att "plugga igen" utrymmet ovan köks skåpen. Ett IKEA lack bord fick las på garderoben och på de övriga skåps ytorna stälde jag transport burar. Ramses upptäckte snabbt att det inte fanns en "hylla" där uppe att landa på och blev sur som bara den. Sen somna vi alla i ren och skär utmattning efter att ha hållt igång gått och väl 18 timmar på 4 timmars störd sömn natten innan.

2007-09-02 Söndag

Tyvärr var inte Ramses lugn. Han härja men Husse skulle kunna sova igenom en skeenande elefant hjord. Vi blev brutalt väckta i morse kl 9 av en Ramses som tratt till trots klättra på nät dörren! Husse plocka ner honom och då satte Ramses sig på lådan och försökte kissa. Grejen är att han kan kissa men kniper till då det svider så han får därför inte ut mer än en kronors storleks stora urin bollar.
Så jag använde sprutan för att "nocka" honom. Det gick jätte bra, matte kunde!! Ramses var rätt blodig så när han somnat bada vi häcken på honom och pillade sen försiktigt bort några blod klumpar. Därefter la jag honom på en hand duk och klämde försiktigt på buken. Pissblåsan va stor som ett äpple! Så jag la en tidning under häcken med hushållspapper på och börja klämma. Det kom då en fin jämn kiss stråle, helt utan blod. Såret läker fint:

Nu sover han så lugnt så.

Jag ringde veterinären och vi bestämde att han ska få sova hemma under dagen men till i kväll åker vi in. Om det behövs töms urinblåsan och han får en ny vätskepuckel. Sen får han sova hos dem. Detta för att vi ska få sova i lugn och ro en natt samt varva ner läget här hemma. De andra katterna börjar bli stressade av hela situationen och att inte få vara i köket, ett rum de annars får vara i.

Jag har dessutom "kallat på förstärkning". En vän kommer över och hjälper till med sånt som disk och fixar en macka åt mig här å var. Jag har ju nästan helt glömt att äta. Han stälde glatt upp när jag lova att bjuda på ungs grillad kyckling! 

/ Xtails