Sidor

måndag 9 maj 2011

Ramses penis amputation Del 5 av 9

2007-09-02 Söndag förmiddag
Ramses vakna till igen efter nockningen. Ja jag vet att jag uttrycker mig klumpigt. Ramses får alltså ett sederings medel som gör honom trött. Det är dock inte samma sak som narkos. Han vanka runt ett tag och la sig sen i Husses knä där han fann ro att somna om.

Vi tog av kragen ett tag så att Ramses kunde äta själv och tack vare groggyheten fick jag sätta på tratten igen utan allt för stora protester. Nu är inte matte lika fumlig längre.

Men tror ni jag får ge Ramses medicin? NEJ! Nu funkar inte ens räkost längre. Veterinären får ta och fixa det ikväll.

Den största och mest glädjande nyheten: Ramses kan nu kissa själv! Han kröp ner i mitt knä och såg så trött ut men han ville varken gosa eller sova utan han kissa. Jag förstår inte hur jag lyckas hålla mitt lugn. Förr hade jag puttat ner katten fort som attan men nu lät jag han sitta kvar så glad över att han kunde kissa! Sen hoppa jag i duschen, konstig va?!

Han har blivit en riktig pisse nisse, vilket är bra men nu har jag snart inte en ända ren hand duk, eller byxor heller för den delen. Såret svider dock av urinen och jag får ju inte tvätta honom utan nock medel som jag inte kan ge för ofta. Dessutom irriteras såret av att Ramses röra sig så mycket. Han måste vara mer still om det ska få en chans att läka. Så det var bara för mig att leka MacGyver igen. Uppe på vinden hade jag höns nät och med det kan man förvandla ett köksbord till en katt bur:


Nöden har ingen lag!

Ramses har dock defintivt mindre ont nu. *Puuh* Vi åker ädnå in med honom ikväll. Då vi alla behöver en paus och ladda batterierna för att orka de kommande åtta dagarna.
Söndag kväll
Ramses fick tillbringa eftermiddagen och kvällen i den hemma gjorda ”köks buren”. Efter många protester och några utbrytnings försök gav han upp och la sig till rätt för att sova, utan nock medel! "Det viste jag inte att han kunde"... (skämtar nu)

Ramses åt ganska bra men vatten eller medicin får vi inte i honom. Dock kunde han kissa bra själv. Lite för bra för det sved i såret men jag fick ändå inte hjälpa honom genom att tvätta.

Nu har vi lämnat honom till vetrinären och det känns fördjävligt att han ska vara ensam i natt. Ramses förtjänar att läka med någon, helst oss vid sin sida. Han kommer dock få ett väl behövligt bad, vätske puckel, medicin och nock medel detta behöver han.
Veterinären anser att han känner Ramses nu och kan avgöra om han skulle bli deprimerad av att vara i främmande miljö och så länge han inte blir det får han stanna hos veterinären till tisdag. "För du behöver sova" sa veterinären till mig. Undrar just hur jag ser ut egentligen!
När Ramses sen kommer hem får jag med lite mer nock medel så att jag kan tvätta honom en gång om dagen utan att se ut som en klösbräda....

Den lilla fördelen med att Ramses inte är här är att vi behöver hämta andan. Det är skönt att kunna gå mellan rum och kök utan en besvärlig nät dörr där vi måste parera de övriga katterna som vill in eller Ramses som vill smita ut. Det ska också bli skönt att hinna fixa lite som att tvätta ned pinkade handdukar och byxor. Dessutom ska vi över ösa de andra fyra med uppmärksamhet. Husse är inte heller direkt ledsen över att få sova i en säng istället för på köks golvet.