Sidor

onsdag 23 november 2011

Nemi efter attacken


Det är jätte olikt Nemi att vara så här mamsig men nu vill hon bara vara nära mig. Lämnar jag rummet går hon efter. Vart väl lite extra olyckligt att jag försvann, åkte till akuten, direkt efter attacken. Stackars Nemi själv hemma med chocken. Den vackra handen som syns i bild är den med de minsta såren jag har efter attacken. Hundens hugg tand gick in i tummuskeln på högra handen. Fast jag säger då det och det helt ärligt menat: hunden hade fått ta mina fingrar till varm korv hellre än en skråma på Nemi!

Hund attack

Idag när jag var ute med Nemi hände det som inte får hända. En hund flög på Nemi. Vi är under omständigheterna okej.

Jag tar det från början.

Nemi och jag var i vanlig ordning ute på vår lilla promenad när en ägare till två stora hundar kom i motsatt riktning. Hundarna som hade noll disiplin vart väldigt intresserade av Nemi och ägaren kämpar med att hålla i kopplen. Istället för att fortsätta gå och bryta hundarnas fokus på Nemi stannar hon. Självklart slog instinkterna in och ena hunden slet sig. Han flög rakt på Nemi som hamna på rygg helt i underläge. Hunden var helt inställd på att göra slarv sylta av Nemi. Ägaren gjorde inget! Jag gick emellan å lät så väl hunden som Nemi ta ut sina smällar på mina bara händer. Nemi slingra sig ur selet och var lös. Risken att hon skulle fly svårt skadad var alltså stor. Så jag försöker hålla kvar Nemi på rygg mot marken och samtidigt fösa bort hunden. Efter att ha svurit högt åt ägaren kommer hon och tar sin hund. Binder fast den mot en stolpe och återvänder precis när Nemi traslar sig upp. Hundägaren får Nemi i famnen och jag tar snabbt över. Nemi är tok stressad och panik slagen och tar ut allt på mig. Hon biter och river men jag vägrar släppa greppet. Jag får på henne selet med hjälp av ett vittne som sen hjälper mig att fixa telefon nummer till hundägaren och följer mig hem. Nemi är LIVRÄDD.

Väl hemma kollar Husse igenom Nemi, ingen synlig skada så han riktar sin uppmärksamhet mot mig. Det finns inget annat att göra än att åka till akuten.

Såren behövde inte sys, bättre att de andas men jag fick en stor antibiotika kur utskriven.

Nemi är chockad som få men verkar okej. Hon tycks förstå att jag försökte hjälpa henne för hon tyr sig till mig. Det finns ingen skada vi ser men en hunds huggtand kan punktera väldigt fint å bland tjock päls syns inget. Så vi avvaktar nu 24 timmar och ser om hon får någon infektion. I så fall åker vi till veterinären. Jag har sms:at hundägaren och hon kommer få alla kvitton hemskickade för att ersätta mig.

Om man ska ha djur ska man välja ex en hundras som man faktiskt kan ta hand om och orkar hålla i! Denna hundägaren gjorde alla fel man kan tänkas göra och att inte inse rå styrkan i hundarna var en grov miss från hennes sida. Om hon nu ska ha dessa två hundar får hon gå ut med dem en å en.

Nu är jag mest orolig för psykiska men hos Nemi. Kommer hon någonsin våga gå ut igen? Vi får se.