Sidor

fredag 29 april 2011

Koppel promenad

Nu har varmare väder kommit och delar av Tales about tails ligan åker nu ut, i koppel. Det är inte något som intresserar alla, några vågar vi inte ens pröva på, men för visa i ligan är det ett perfekt sätt att stimuleras på.

Matrix och Hobbe tillhör de vi inte vågar testa. Skulle de bli skrämda av något skulle paniken vara total när de dessutom inser att de sitter fast. Där till kan nämnas att Hobbe finner oss oerhört läskiga om vi bär på något i hemmet ex en stol. Så ute miljö känns inte som ett alternativ, de får nöja sig med balkongen.

Sylvester prövade vi någon gång att ta ut men han försökte bara klättra innanför jackan och önskade att vi skulle återvända in snarast möjligast.

Ztiss brukar vilja ungefär en gång om året och då säger han till själv när han vill. Han brukar dock nöja sig med att stå på gräsmattan, sätta nosen i vädret och sen vända om hem.

Freya skulle deffinitivt må bra av koppel promenader för att få extra vikten att rasa men hon hatar det. De gånger vi tappert försökte har hon antingen lagt sig ner som en padda och skrikit eller gått in i en buske och skrikit. Hon fick tydligen nog av utelivet när hon var hemlös.

Gismo har fått pröva på men är inte överförtjust i det. Han är lite ängslig i sin natur där till verkar han helt enkelt inte behöva den där extra stimulansen. Han har inga problem att hålla sig sysselsatt inomhus.

Ramses vill gärna ut OM vädret är perfekt. Det får inte vara för varmt, för kallt och absolut inte blött! Han anser kopplet väldigt nödvändigt så han inte förlorar sitt hem igen. I hans ögon är det mer husse eller jag som är kopplade.

Nemi älskar att få komma ut men är just nu i en hopplös tre årings trots fas. Först får jag jaga henne i lägenheten:
-"jag vill inte ut, jag vill inte ut, jag vill inte ut".
Dock vet jag att det är trots och bryr mig därför inte. Det hindrar inte henne från att fortsätta protestera när vi kommit ut:
-"Jag vill inte ut, jag vill inte ut, jag vill inte.. Åhh kolla en fågel".
Hon har en väldigt utåt riktad energi. Därför mår hon prima av att komma ut, springa av sig, klösa på träd, rulla i grus och försöka fånga allt mellan himmel och jord. Tillslut blir det dock dags att gå in och då vänder hennes uppfattning
-"jag vill inte in, jag vill inte in, jag vill inte in".
Trots detta ville hon absolut ut i vintras. Väl ute titta hon på mig som för att säga "matte skruva på värmen det är kallt"!

Luna har en mer inåt riktad energi. Hon gillar att ibland, lagom är bäst, komma ut men bara för att filosofera. Hon letar ut en för stunden perfekt plats och kan sen ligga där nästan orörlig i en timme. Hon spanar på fåglar, sätter nosen i vädret för att ta in alla lukter och njuter av en svag vind bris.

Ronja håller på att lära sig gå ut. Hon har inga problem med selet men vi tror hennes förflutna gör henne orolig. Vi bär henne ca 1 km från hemmet och sen springer hon raka vägen hem. Våra misstankar är ju att hon kastades ut från sitt förra hem och hon är nog rädd att förlora detta. Fast på senare tid har hon inte lika blint och panikslaget rusat hem utan stannat för att "lukta på blommorna" vilket gör att vi fortsätter ta ut henne. Det gör även gott på vinter hullet hon lagt på sig.

Ingen av "koppel katterna" går så som en hund så att säga och att hålla i mer än en katt i taget är svårt. Därför tar vi ut dem en och en.

/ Xtails
Ramses
Ramses
Ramses
Ramses
"I ett hus i skogens slut. Liten Ramses tittar ut"
Nemi
Nemi
Nemi
Nemi
Luna
Luna
Luna
Luna
Luna
Luna
Gismo
Gismo
Gismo
Ronja