Sidor

onsdag 11 maj 2011

Ramses penis amputation Del 7 av 9

2007-09-05 Onsdag
Ramses börja dagen med att vara en knä katt. I timmar i sträck kunde han sova i knät, så vi gick skifft gång mellan hans "vill gosa" perioder. Mysigt värre.

Han kissar vilket i sig är bra men på den bara häcken med sår svider det självklart när en urin droppe ligger kvar och han kan ju inte tvätta sig. Trots att han märker en bra förändring när jag tvättar får jag inte tvätta.

Ett annat bekymmer är att han inte vill dricka vatten! Jag försökte med kokt fisk spa och ja två droppar dög men inte mer. Ska ringa veterinären i morgon och höra hur vi ska göra. Jag kan ju inte "nypa i nackskinnet" för att avgöra om han är uttorkad pga "däcket". Skulle kunna spruta lite vatten i munnen men jag tror vi alla nu vet hur mycket han älskar sånt....

Ramses blöder än men det är så lite att det knappt kan räknas. Större delen av dagen får han tillbringa i "köksbords buren" vilket han inte direkt protesterar emot. Emellan får han dock komma ut och sträcka på sig. I morgon eller ev i kväll ska ha få tillbringa en liten stund i rummet. Där har han nu inte varit på snart en vecka. *Gubben* Men han verkar hålla tätt nog för att det skulle vara värt ett försök. Självklart med hundra procent uppmärksamhet från oss då det ju inte är "däck" vänligt på samma sätt som köket.

2007-09-06 Torsdag
Vi får inte Ramses att dricka! I morse drack han lite när jag tog av kragen men inte ens i närheten av vad han behöver.

Så jag ringde veterinär kliniken som vi varit så nöjda med men den som svara i telefon idag var väldigt noncharlat. Det lilla jag fick fram var att Ramses inte ska blöda något, vilket han har gjort sen vi hämta honom i tisdags om än lite, och att han måste få i sig vätska. Allt lutar åt att vi måste åter igen åka in akut. Avvaktar lite då vi vill inte det för att det stressar Ramses så och för att skjuts är i princip omöjligt att finna. Den bra veterinären skulle försöka ringa mig så tills han gjort det väntar jag lite samtidigt som jag på egen hand försöker få Ramses att börja dricka.

En annan sak som oroar mig stort är hur mycket Ramses har magrat. Han är bara skinn och ben, jag känner rygg kotor och höft ben nu!

2007-09-06 Torsdag kväll
Hemma från veterinären igen. Vilken ängel veterinären är! Helt dränkt i arbete men nog sjutton klämmer han in Ramses och ger han den omvårdnad han så väl behöver samt tar sig tid att prata med oss.

Ramses blev återigen nockad. Veterinären vet att något annat är ingen ide. Tyvärr börjar Ramses bli lite van och nocken tar sämre dvs han somnar inte lika djupt som innan.

Vi tvätta rent Ramses. En liten "prick" torkat blod hade satt sig vid urinvägen och gjorde det lite svårt för Ramses att kissa på ett bra sätt. Där till om Ramses känner sig ren är han mindre fixerad vid att försöka tvätta sig. Han fick även en vätske puckel. Hushåller han med den, kanske lapar i sig lite vatten, klarar han sig till måndag då vi ändå ska in för att ta bort stygnen. Annars får vi åka in igen på lördag eller söndag. Med andra ord ska vi fortsätta hålla koll efter symptom på uttorkning. Som att han inte har något att kissa ut och så det klassiska nypet i nackskinnet. Blöder han igen ska jag nocka honom hemma så att jag kan tvätta honom. Om det går fortsätter vi med medicinen men då i tablett form. Går det inte får det vara han har fått i sig det viktigaste.

Nu sover Ramses av sig ruset i Husses trygga famn: