Sidor

onsdag 7 december 2011

Bästa sängen

För en eller kanske två veckor sedan låg Sylvester på mitt skrivbord bredvid dataskärmen och jag insåg att han saknade den korg med mjuk filt vi förr haft där. Det var ju bara att fixa så jag tog under delen på en transportbur, la i en mjuk filt och ställde på plats. Nästan direkt kröp Sylvester förnöjt ner. Detta hade han saknat.
Sylvester
Det var så att innan Nemi och Luna kom in i våra liv hade vi korgar med mjuka filtar högt och låg i lägenheten. Perfekta sov platser för små katter. Dessa sov platser fanns en period efter Nemi och Lunas intåg också men tyvärr valde Nemi att kissa i dem, varpå vi tillslut tog bort dem. Man orkar bara städa och tvätta nedkissad så mycket. Nu tycks vi ha kommit något så när till rätta med fel kissandet. Det händer fortfarande men väldigt sällan och det är inte bara Nemi som är boven i det dramat.
Så när jag nu såg Sylvesters längtan bestämde jag mig för att det var dags att testa igen. Jag valde medvetet dessa plast bottnar då de är enkla att städa om kissandet börjar igen men det verkar ganska lugnt ändå. En eller två olyckor har hänt men över lag får bäddarna vara i fred. För nu är det inte bara en bädd.
Sylvester var inte den ända som saknat denna sovplats. Snart stod katterna i kö för att få sova i denna underbara bädd.
Gismo & Ronja
Om en katt gick ifrån kom nästa direkt och tog platsen. Faktum är att katten som sover i bädden gör så länge, länge, länge tills andra behov blir för påträngande och kan inte längre ignoreras. För de vet att går de ifrån sovplatsen kommer den vara upptagen när de kommer tillbaka. Tyvärr har jag inte ett skrivbord stort nog för tio så här stora bäddar men två gick ju att fixa. En på höger sida om data skärmen och en till vänster.

Freya
Gismo
Två på tio katter var verkligen inte tillräckligt tyckte ligan och igår kväll stod Ronja så ledsen vid de upptagna bäddarna. Hon gick och kom åter med några minuters mellanrum. ”Var det ledigt nu?” ”Nu då?” Så ja mattes  hjärta vekna och en bädd till fixades.
Nu ser det ut så här vid min data skärm:
Till höger
Gismo & Ronja

Till Vänster
Freya
Kärlekstund Ramses & Ronja
Matrix
Gismo
Ronja
Ztiss
Freya
Freya
Gismo
Gismo & Sylvester
Freya upptäckte till sin stora lycka att världens bästa sugrör går att jaga i denna bädd.



Snö!!!

Nemi delade emellertid inte mattes glädje yra över det vita, kalla och blöta på marken.




Hon satt mest still och skakade så mycket att jag trodde bilderna skulle bli suddiga.
Efter en stund i famnen vart längtan efter värme så stor att hon sprang hem.