Sidor

onsdag 28 mars 2012

Nya matrutiner

I natt stängdes en snopen Ramses och en förvånad Sylvester in i husses sovrum. "Vad har vi gjort för fel". Deras special mat stod serverad och de andra katterna fick tillgång till sitt foder i vanlig ordning. Problemen med vår nät dörr vart dock uppenbara när jag smet upp på toa. Ztiss hade tagit sig in och ätit det förbjudna fodret!! Det är ett medicinskt foder så bara som sådant är det ju inte bra att de andra äter det men då Ztiss har foder allergi är det verkligen inte bra att han äter det. Som väntat var han lös i magen idag men tack och lov är gluten allergin inte lika illa som laktos allergin för då hade vi fått åka till veterinären idag och vätska upp honom.

På morgonen togs all mat bort och Sylvester och Ramses fick sin frihet åter. Någon timme senare nyttjade Ramses detta till max med ett härligt tokspel. Han for runt som skjuten ur en kanon kula.

Sylvester är lite låg mät men det har nog med operationen att göra. Tror dock inte han har ont.

Vid 12 serverades en lunch och det är alltid kul hur katter lyckas förvåna. De kan verkligen konsten att förbrylla sina slavar. Vi hade räknat med att Ramses skulle matvägra det nya fodret och att Hobbe inte skulle få matro att äta en serverad måltid. Ramses åt med mycket god aptit av sitt foder och till och med rata det gamla (?!) och Hobbe var en av de första i köket som satte sig och åt så förnöjt. Lite udda vart det så han sökte lite stöd hos Matrix genom att äta tillsammans med honom. Fast de hade varsin skål satt Matrix och Hobbe tålmodigt och tog en kul varannan gång från skålen.

Ramses är lite frustrerad att maten inte är framme och jag tror nog vi ska försöka införskaffa Zyklene att i fall i fall.

Hur vida grabbarna kommer acceptera att vara isolerade. Om Sylvester kanske ratar sitt foder och äter bara Ramses osv vet vi ännu inte. Är det så blir det problem. Våra TR katter skulle behöva möjligheten att små äta någon gång under dygnet men att isolera dem istället håller nog inte. Matrix klarar nog inte det och risken är att han skulle göra slarv sylta av Gismo i sin panik. Det hela är dock ett framtida problem vi är bara på dag ett och vi får ta allt som det kommer. Funkar det inte alls att isolera, servera olika mat sorter osv flyttar vi isär. Tur i oturen att det hela gäller de katter det gäller.