Sidor

torsdag 21 april 2011

Åhh Matrix...

Just nu är Matrix tänder dåliga. Om det är efter operations värk, svårigheter att vänja sig äta med några färre tänder eller FORL:en som spökar vet jag inte. Besvär har han. Han är hungrig och det var nog därför han nyss spydde. Mest galla och några få hela svalda torrfoder kulor kom upp. Det ända han får i sig är blötmat men bara i små små mängder. På tok för lite mat. Därtill kan jag inte servera blötmat för mycket, då får han diaree. Rå nötfärs vill han inte ha, blött torrfoder vill han inte ha. Ska testa med kokt kyckling i morgon men han brukar inte vilja äta det heller.

Jag står bara hjälplös vid Matrix sidan och kan inget göra för att hjälpa honom.

Gismo, min andra FORL katt, har i princip alltid haft dåliga perioder med sina tänder. Det finns dock mycket vi kan göra för honom. Borsta tänderna, ge aftamed ja tom spruta i honom vatten om han är lite uttorkad. Och än så länge är det värt det. Hans bra perioder är långt fler än de dåliga.

Inget av detta kan vi eller kommer vi kunna göra med Matrix.

Förhoppnings vis är detta en liten svacka och Matrix är sig själv om några dagar. Att han får förbli i en bra period länge länge och om en dålig period kommer får vi hoppas den försvinner snabbt. Hoppas kan vi men det är svårt att blunda för de mörka molnen som tornar upp sig i horrisonten.

/ Xtails

Språkfel

Jag har redan bett er ha överseende med att jag stavar som en kratta, att grammatik är något jag absolut inte kan och att jag gör sär skrivningar så det hette duga. Nu har "vi" kommit underfund med ännu en spåk brist hos "mig". Jag skriver ömsom i "jag form" och ibland "vi". Får ni inte ihop informationen i texterna eller blir osäkra på vem som gjorde vad ja fråga!

Jag ska försöka börja signera inläggen med namn så ni ser vem som skrivit och vart "jag:et" syftar. Matte kommer dock skriva den mesta texten.

Så:
Xtails - matte
Fluffboll - husse

/ Xtails

Fjäskiga katter...

Idag hade jag tänkt skriva en blocket annons gällande tio billiga katter som sökte nytt hem. Jag anser att man inte älskar sina katter om man inte ibland drivs så mycket till vansinne att man funderar på att sälja dem. Allt på skämt förstås. Aldrig att jag skulle omplacera mina bebisar.

Jag vet inte varför mina katter bestämde sig för att vara så horribla i natt. Kanske var det hämd för att jag under dagen dammsugat eller så är det det jag skrivit om innan, vår känslor och energi.

Nu sitter säkert några blinda fans och tycker jag är jätte dum. Dem där söta änglar kan väl inte göra något. Då låter ni skeenet bedra er. Någon rev och rota i en pappers korg. Sen vart Freya rump kladdig. Bara att duscha och städa lyan kl 4 på morgonen. Luna yla. Matrix kunde inte vänta till morgonen för att bli gosad och väckte bestämt matte. Några fick för sig att "mucka", bara syskon-kärleks-gnabb men ändå inte kul att bli väckt av.

När jag blivit väckt ca sju gånger började jag i huvudet formulera hur blocket annonsen skulle se ut innan jag somna om.

Sakta vaknade jag sen av ett mjukt spinnande. Gismo kom och pussade mig godmorgon. Matrix hoppa upp och la sig bredvid. Ramses tryckte sig nära matte. Freya lika så. Nemi, Hobbe och Ztiss kom också för att önska världens bästa matte god morgon....

Å självklart funkar det! De har mig lindad runt sina små svansar och jag blir kär på nytt i de små liven. Minnet av den hemska natten bleknar och hur blocket annonsen skulle se ut vet jag inte.

/ Xtails