Sidor

torsdag 4 augusti 2011

Husse är bortrest

Sen några dagar nu har husse varit bortrest och att vara ensam stående till tio katter är verkligen inte lätt. Det känns som om jag snart verkligen kan leva upp till uttrycket Crazy Cat Lady med stark betoning på Crazy.

Det är inte bara det att jag är ensam om att sköta det praktiska som vi normalt delar upp. Nej det jobbigaste är att hela flocken skapar så mycket spänningar att man nog skulle kunna spela fiol på den. Något fattas, rutinen är rubbad osv det går inte hem.

Ramses - husses tvillingsjäl och flockens ledare deppar ihop helt. Matte duger aldrig så bra som husse. Han ylar så jag väntar på att grannarna snart kommer ringa störnings jouren....
Sylvester - eftersom Ramses inte är den klippa han normalt är är Sylvester väldigt uppstressad. (Och som skrivet i förra inlägget ev också sjuk vilket inte gör saken bättre.) Jag försöker leka Sylvester trött en gång om dagen, på kvällen när det är svalt. Trots att jag misstänker att han inte är helt frisk har han enorm leklust och de stunderna kommer mycket nervös energi ut. Det gäller att vara med på noterna för han kan lätt komma att starta bråk med Matrix.
Matrix - är min tvillingsjäl. Som jag mår, som jag är, är han. Så att jag är lite stressad över att trampa så mycket vatten, att hålla näsan över ytan gör honom orolig. Att Ramses inte heller är flockens klippa, att Sylvester ger honom onda ögat och matte ränner runt som en tok är för mycket för Matrix. Om å om å om igen vill han få magen kliad för att trösta mig och få sin trygghet åter, för att finna lite ro i sinnet.
Hobbe - hamnar lätt i lite kläm då Matrix vill ha så mycket av mattes uppmärksamhet. Jag försöker hålla en balans och igår fick Hobbe både sprattla snöre och magen kliad vid akvariet.
Ztiss - är mammas bebis och bryr sig inte så mycket att husse är borta. Han älskar husse men precis som jag inte kan tillgodo se Ramses helt kan inte husse tillgodo se Ztiss helt.
Freya - som normalt inte skäms så mycket över sin övervikt deppar nu. Helt enkelt för att det finns bara matte att få hjälp av, att bli duscha av osv. Det är fel det ska vara husse! Där till började veckan för henne med diaree vilket resultera i många duschar av matte.
Gismo - mår bra ja han är i en riktigt god fas just nu. Han har inte varit sen att upptäcka att det just nu är väldigt lätt att få Sylvester att brottas på kattungevis och det är också ett bra sätt för Sylvester att få ur sig den lagrade energin.
Nemi - bryr sig inte att matte har 9 andra katter att se till, hon ska ut i alla fall punkt slut!
Luna - är ju lite som Ramses i sitt små ettriga humör. Däremot är hon inte lika husse kär. Enkelt sagt hon gör just nu skäl för smeknamnet mody luney.
Ronja - är husses katt. Hon har tack och lov funnit så mycket trygghet här att ångesten inte fått henne att rasa ihop helt denna gång. Hon har däremot precis som Sylvester mycket nervös energi lagrat dock verkar hon mer rikta den inåt än som Sylvester utåt helst mot Matrix. När jag erbjuder Ronja lekstunder leker hon mer intensivt än annars. Lite har dock med värmen att göra också. Hon sover hela dagarna och lekenergin hos en så ung katt måste ju få komma ut någon gång!

För värmen i sig trivs inte ligan med och ändå har vi en ganska sval lägenhet. Ramses gillar självklart inte värmen för att det inte är lagom. Allt ska vara lagom för den katten.

Så nu börjar jag fundera på om jag ska hoppa över maten, disken och sömnen för att få loss än mer tid till ligan. Fast då kommer jag definitivt bli CRAZY cat lady. Husse kom hem vi saknar dig...

Matte har tappat hjärnan

Idag känner jag mig så dum. Igår kväll tänkte jag att jag väntar med att ta ett urin prov på Sylvester tills jag vet när han ska in till veterinären. Tydligen total strejka hjärnan. Tänk om han hade fått en akut tid idag? Eller som självklart gäller med min veterinär klinik kan man komma in med bara urinprovet. Sånt hinner dem alltid ta hand om när som. När detta slog mig kom jag också på nästa tanke "varför var jag så dum som torkade upp efter Sylvester igår"?! Jag hade lätt kunnat få ett bra prov på det! Sen skulle jag självklart torkat upp.

Uppenbarligen har min hjärna lagt av. Har någon någon att låna ut till mig?

Så nu ska jag göra ett försök att locka Sylvester att kissa i en tom kattlåda, något han brukar älska att göra. Då har jag ett urinprov där. Annars får han bli isolerad i natt, just natt för då har han några timmar att prestera något men lämnas inte ensam då jag sover i rummet, och så får jag gå i väg med ett urin prov i morgon.

Sylvester

I går upptäckte jag en onormalt stor kiss klump, har klumpbildande kattsand, i kattlådan. Ett mycket dåligt tecken men vilken katt var det? Så jag har försökt följa med katterna på lådan för att kunna göra en bedömning om vem som kissar hav. Detta har inte gått så bra då det är svårt att vara med på noterna och visa katter är av förstårliga själ förnärmade av intrånget i deras privat liv. Några misstankar har vi dock haft. Ni förstår, och om ni inte redan viste att vi var galna kommer ni inse det nu, trots tio katter vet vi ungefär vem som gör vad helst i vilken av lådorna samt vart i lådan.

Ja jag förstår att ni nu ringt efter gubbar som kommer med "krama sig själv tröjan" så jag får väl avrunda inlägget innan de kommer.

Ikväll ertappade jag Sylvester med att kissa på golvet. Fast jag ertappade honom och han skämdes tycktes han inte kunna sluta kissa. Han kissade och kissade och kissade och kissade och kissade.

....

Tankarna rusar, vad är fel? Självklart kommer jag ringa veterinären så fort telefontiden öppnar i morgon men jag skulle, omöjligt, vilja veta vad för beskeed jag kan få så jag hinner stålsätta mig lite. Han är gammal 16 år. Naivt hoppas jag på urinvägs infektion så att allt som behövs är en pencilinkur men det inte riktigt symptomen för det. Diabetes eller njurfel låter i mina ringa kunskaper mer troligt. *Tårarna brinner i ögonen* Min älskade Sylvester det får inte vara något sånt.