Sidor

fredag 13 maj 2011

Ramses penis amputation Del 9 av 9

2007-09-09 Söndag
Nu finns det inte längre mycket att skriva, vi är verkligen på slut spurten. Ramses äter, dricker, kissar och bajsar som vanligt. "Däcket" gör honom lugn. Tar vi av den spriter det i hela kroppen på honom. Det döjer sig så mycket överskotts energi under ytan. Han vill reca och hitta på bus igen. Med däcket på nöjde han sig dock med att tvätta Matrix innan han la sig bredvid honom i sängen och sov gott hela dagen. Nu får han vara i hela lyan utan allt för mycket tillsyn. Han tillåter inte styv bröderna tvätta honom i häcken och han har vant sig vid däcket. Dessutom är han åter igen rums ren.

I morgon ska vi till veterinären den sista gång på mycket länge hoppas jag naivt. Stygnen ska tas men troligen måste han ha däcket någon dag till. Hur det går skriver jag självklart om och sen slutligen kommer det komma bilder på en däck lös Ramses.

Nu förtjänar Ramses verkligen "att leva lyckligt i alla sina dagar".

2007-09-10 Måndag
Nu så har vi varit hos veterinären och sovit en sväng sen vi kom hem.... Ramses nockades för förhoppnings vis sista gången eller i alla fall kommer det dröja länge länge innan det behövs igen. Stygnen plockades bort och veterinären var MYCKET nöjd med hur det hela såg ut. Det har läkt JÄTTE fint. Det "nya" urinrörs hålet vart i den närmaste perfekt.
Självklart är det lite sår kvar där stygnen varit därför får Ramses fortsätta ha "däcket" till i morgon så det hinner dra ihop sig. Ev blir det däcket lite till och ifrån from i morgon om han skulle börja slicka hysteriskt.

Försäkringen ställde upp även på all denna eftervård så kostnaden blev inte allt för illa. FÖRSÄKRA ERA KATTER, det vinner ni så på.

Å så gick denna storyn mot sitt slut.

2007-09-12 Onsdag
Igår morse kunde vi så äntligen ta av Ramses det dumma dumma däcket. Fast han tvättar sig och tvätta bort sår skorpor börja det inte blöda igen. Så nu är han helt däck fri och med det omöjlig att ta kort på....
JAG ÄR FRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!

Så till slut:
Är det bus på gång? Nu kan jag vara med.
Å så mycket enklare det är att äta...


Nu ser Ramses häck nästan helt återstäld ut så när som på att den är rakad. Förhoppnings vis kan vi nu lägga detta bakom oss.


2011-05-13
I augusti är det fyra år sedan vi lät Ramses genomgå denna operation och vi har inte ångrat oss en sekund. Så när som på att han hade en liten urinvägs infektion förra sommaren har Ramses varit helt frisk. Inga fler urinstopp alls och vi har än så länge fått fyra fantastiska år till med vår älskade Ramses.
Han gjorde sig dock ökänd på veterinär kliniken. Fast de måste ha behandlat hur många katter som helst under dessa år minns de Ramses med en vis fasa. Framför allt en sköterska som bär ärr från honom. Veterinären har fått en för kärlek till sin snopplösa envisa patient som han sent kommer glömma men Ramses delar inte de känslorna. Hans blick blir bara kol svart när han ser veterinären. ”Jag vet vad du tog från mig”, tycks han tänka. Värst var det nog när Luna 2009 vart könsmogen och en mycket villig dam. Ramses försökte tillfredsställa henne vilket såklart inte gick. Försökte gjorde han dock.
Till er som överväger att göra denna typ av operation på er katt (eller hund) bli som sagt inte avskräckt. Ramses berättelse är i stort sätt det värsta tänkbara senariot. Än idag har veterinären inte stött på en så här besvärlig snopp patient eller ens hört talas om en. De flesta patienterna äter, dricker, vilar och låter sig tvättas allt inom de första timmarna av hemkomsten. Det är bara vår Ramses som vill göra sig märkvärdig.

Har ni några som helst frågor hör gärna av er. Antingen här eller i mail:
xtails.cats@gmail.com

Ramses penis amputation Del 8 av 9

2007-09-06 Torsdag natt:
Det gjorde tydligen susen att tvätta Ramses. Nu kissar han med en stor fin stråle helt utan komplikationer på Husse påslakan.... Husse hade precis bäddat för kvällen, han sover ju på köksgolvet för att vara nära Ramses. Då jag satt vid datorn fick Ramses sträcka på benen en stund innan det var dags att sova men efter pinkiningen blev det "köksbords buren" direkt.

Ramses dricker än inte och har ingen stor aptit. Vi ska köpa kattungs mat i morgon. Veterinär butiken hade bara den sort han hatar. Veterinären gav dock Ramses en b vitamin injektion i ett försök att få upp hans aptit.

Häcken läker dock jätte fint.
Veterinären var så förvånad över hur snabbt Ramses päls växer tillbaka. Det är redan långa fina fjun! Ramses den unika katten när det gäller ALLT!

2007-09-07 Fredag morgon
Husse vakna i morse med Ramses sovandes sött i fotändan?! Jo, vi hade stängt in Ramses i "köksbords buren" när vi gick och la oss. Vi misstänker att efter att Ramses kissat ner sin säng inne i buren, något vi upptäckte i morse, ville han inte sova där. Vilket jag väl förstår. Däremot är det ett under hur han tog sig ut ur buren. Det fanns bara ett litet hål på blott 1dm under nät dörren till "köksbords buren" där han antagligen har klämt sig ut MED sitt "däck"!!!

Så mina damer och herrar låt mig pressentera, Ramses Houdini:

Ramses har tyvärr blödit lite så ev i morgon nockar jag Ramses för att kunna tvätta honom. Han har idag fått lite kattungs mat för att lägga på vikten, mycket uppskattat! Han vill dock ännu inte dricka och han verkar inte hushålla med vätskepuckeln. Jäklar vilka kiss ”bollar” det var i lådan!

Nu sitter Ramses Houdini vid det öppna fönstret och njuter.

2007-09-08 Lördag morgon
Igår kväll upptäckte jag att Ramses hade svårt att kissa, igen. Såret hade blött så mina misstankar var att Ramses antingen inte kunde kissa pga blod som torkat vid urinrörets öppning eller att det sved. Jag har kunnat hålla huvudet kallt och gjort vad som behövts för Ramses hitentills men denna gång tog det stopp. Jag ville inte nocka han igen. Jag orka inte se han så där utslagen en gång till. Jag kände mig så hemsk och grym. Tänk om vi skulle behöva åka in med honom i helgen. Då va det bättre att vänta och ta nockning då. Tänk om han inte behövdes tvättas... och så vidare. Jag vänta i det längsta men insåg till slut att nocka Ramses var det ända rätta. Han somna i husses trygga famn och passa då på att bajsa. Sen tvätta jag honom och det var en liten prick torkat blod som stoppa lite men blåsan var inte så full. Jag passa även på att tvätta hela Ramses lite med en handduk dränkt i en tvål, vatten lösning för att ta bort veterinärs lukten lite. De andra katterna har tyckt han har luktat skumt. Sen fick Ramses sova av sig ruset i "köksbords buren".


Jag gick upp tidigt i morse för att titta till Ramses men ”Houdini” satt på fönster brädet! Det nät jag hade var plastat höns nät och det går ju att knöckla ihop, något Ramses kom på så klart. Han hade inte lyckats göra ett stort hål i sin ”köksbords bur” men ändå tagit sig ut med kragen. Jag kan bygga om buren men nu behöver han den inte. Såret spricker inte längre upp pga att han rör sig. Han har mer fått sova där för att matte skulle få sova i lugn och ro utan att behöva rädda katten som satt sig i nöd någonstans exempelvis uppe på en garderob. Det verkar dock som gullplutten i första hand har brytit sig ut för att han ville sova på husse.


Sen kunde jag inte tro mina ögon, Ramses drack vatten från fontänen! Jag höll andan för att inte störa denna guld stund men glädje tårar började rinna.... 1 ½ dygn efter att vi slutat med medicinen som antagligen var orsaken till den förlorade aptiten börjar Ramses ÄNTLIGEN dricka vatten. Vi behöver alltså troligen inte åka in i helgen med honom.

I morse fick Ramses vara utan kragen en stund och ni anar inte hur skitig han var. Hela fram partiet blev noga tvättat om å om å om å om igen. Sen gick han och drack ur fontänen igen. Ramses kissar, äter och dricker!! Otroligt hur överlycklig man kan bli över sånna saker.

Nu är Ramses i rummet och sover för första gången i sängen på över en vecka.

Såret fortsätter att läka fint och har inte blött idag. Ramses kissar fina klumpar, ja allt går äntligen åt rätt håll. Nu ska vi bara finna kraften till slut spurten. På måndag tas stygnen. (Hobbe kommer då följa med pga en knöl vid ögat.) *Puuh* Sen ska vi i och för sig få Ramses att gå upp i vikt också men han äter redan kattungs foder med god aptit så det löser sig nog.

Blogg krach

Som visa upptäckt har några inlägg och kommentarer försvunnit. Den info vi efter mycket sökande fann var att blogg servern kracha efter ett underhåll och alla inlägg efter senaste automatiska sparningen i onsdags gick förlorade. Jag hoppas detta funkar nu.