Sidor

måndag 3 oktober 2011

Sjuklingarna

Nu är det snart en vecka sen Hobbe och Freya var hos veterinären.

Hobbe har verkligen förvånat oss i att låt oss behandla hans haka, över alla våra förväntningar. Av fem tillfällen, då vi inte utmanar ödet utan bara behandlar hakan en gång om dagen, är det endast en gång vi inte fått göra rent hakan och smörja in den med antibiotika. Den enda gången var tyvärr en dag när Ztiss var kladdig i rumpan och gömde sig under sängen, som Hobbe sov i. Vi var tvugna att ha fram Ztiss så han kunde duschas. Det lilla stressa Hobbe tillräckligt för att vi inte ens skulle bry oss att försöka behandla hakan den dagen. Trots den mot gången och att vi verkligen kämpar för att hålla stress faktorerna till ett minimum har Hobbe varit SÅ modig. Fast vi "bråkar" med honom har han behållt förtroendet för oss, han gömmer sig inte och han inte bara låter oss gosa med honom, han ber om gos. Detta är ett framsteg vi inte ens vågat drömma om att nå med Hobbe och att vinna en skyggis hjärta och förtroende så här är en obeskrivlig känsla. Det är dock ett skört förtroende. Damm råttorna virvlar runt då vi inte vågar dammsuga och samtidigt hoppas kunna behandla Hobbes haka på samma dag. (Å då hakan är viktigare än lite damm får dammsugningen vänta.) Klor är oklippta och väldigt syl vassa men sånt får vänta!

Freya är ännu öm i rumpan. Vi avvaktar lite till och ser men troligen är det något mer än analsäckarna som bråkar.

Och bara för att min liga är som dem är har fler "insjuknat". Ni förstår antingen är alla friska och glada eller så blir flera sjuka samtidigt. Det lustiga i kråksången är dock, de är inte sjuka med samma smittsamma sak. Faktum är att fast vi ibland haft ytterst smittsamma saker som ögonfluss har ligan inte smittat ner varann. Nej dem bara "väljer" att vara friska och sjuka i nöd å lust.

Gismo har problem med öronvax, igen. Troligen är en öroninfektion på gång men förhoppnigsvis har vi häft det med rengöringen av öronen. Något han INTE gillar och som sagt klorna är sylvassa, ligan har ovanligt bra vapen att använda emot oss och det gör dem.

Ztiss mage har varit lite obalans. Vi misstänker att han fått i sig något av de "förbjudna" födoämnerna alltså något som han är allergisk emot.

Sylvester är gasig och för några dagar sen var det en explosion i lådan som vi misstänker var Sylvesters "alster".

Så nu är det sjukstuga i hemmet och slavarna är djursjukvårdare.