Sidor

måndag 11 juli 2011

Listiga katter


För att verkligen förklara dagens kup måste jag visa en planlösning på mitt sovrum. Det är inte en snygg och defintivt inte en skalenlig modell men ni förstår, förhoppnings vis, hur det ser ut.



Det bruna smala till höger av ingången i rummet är nätdörren. Här näst står en låg knappt midje hög bokhylla här markerad med rött. Det ljus gröna är mitt sängbord och den mörkgröna är sängen. Den blå kuben är en klösmöbel som gör att katterna kan komma upp på två garderober, de gula kuberna. Det är här dagens berättelse främst utspelar sig. För ni förstår i garderoben markerad med en ”1” finns den heliga flugan på översta hyllan. Det är en av tre garderober katterna inte får vara i men vi ska börja berättelsen från början:

Igår morse rök Matrix och Ramses ihop. Varför vet vi inte, kanske var det Ramses som var sur för att han inte fått gå ut. Vilket i sig har en naturlig förklaring vädret har antingen inte varit perfekt, bara matte har kunnat ta ut honom (vilket inte duger) eller så har han inte velat när möjligheterna funnits. Kanske var det Matrix som har lite ont i tänder fast han brukar inte vara den som startar bråk. Jaja oavsett vad som hände och varför fick Ramses ont i höger framben. Han mådde bättre framåt kvällen men jag stängde in han i sovrummet för att han skulle vila ordentligt. Det brukar göra susen för ömma ben. För att Ramses inte skulle kunna klättra runt lyfte jag ut klösmöbeln som idags läget även fungerar som barnlås på skattkistan alltså även känt som garderoben. Nätdörren stängdes och Ramses fann snart ro på mattes ben.

Tidigare än jag behövde vakna ville övriga ligan in, att inte kunna sova i mattes säng är jätte hemskt. Så jag kände igenom Ramses som inte reagera det minst på beröring och öppnade sen nätdörren innan jag stupa åter i sängen.
Plötsligt vakna jag med ett ryck för ljudet som hade väckt mig var definitivt en vis flug leksak som föll i golven men hur?
På golvet satt en överlycklig Gismo som hade fått en fluga i huvudet. Fattar ni himmel riket för denne katt? Det regnar flugor....Uppe på garderoben satt en stolt Luna. Ända tänkbara väg upp är att hon klättrar upp på nät dörren och sen hoppat från denna till garderoben. Det trodde jag inte var möjligt. Hur hon lyckats hålla balansen uppe på vår rangliga nätdörr för att sen hoppa det begriper jag inte. Ända sättet Systrarna trubbel kan öppna garderober är dock uppe på dem genom att trycka ifrån.. Sylvester sätter bara en ko i springan och sen är problemet löst. I alla fall Luna listade alltså ut att klösmöbeln inte höll igen garderoben och att hon alltså kunde öppna garberoben om hon var uppe på. Så hon leta ut en väg upp för att komma åt flugan. Gismo hade väl sett Luna på väg upp och fattat vad som skulle ske, glad i hågen. Dem är inte dumma! 

Matte gick upp och gav dem en väl förtjänt lekstund. Klart katterna ska få sin belöning när de är så duktiga eller listiga i alla fall.