Sidor

lördag 21 maj 2011

Lekstunder Del 3 av 11

SYLVESTER

& flugspöet, en bild serie tagen vid två tillfällen:





Kan ni förstå att denna katt är 16 år? Inte en uppskattad ålder som många av de andra katterna i Tales about tails utan en bekräftad ålder. Det är helt fantastiskt.

Lekstunder Del 2 av 11

MATRIX

& flugspöt, en bild serie tagen i veckan:
Spana in klorna!!


Bilder från andra lekstunder:

Lekstunder Del 1 av 11

Att leka tillsammans med sin katt kan ha många fördelar. De får utlopp för överskotts energi och deras naturliga jaktinstikter stimuleras. En skygg katt kan glömma sin rädsla och förtroenden kan byggas upp. Ibland kan en lekstund på kvällen göra att katten sover större delen av natten och låter därför sin ägare sova ifred.

Lekstunder här kan bli av lite när vi och katterna har lust men ungefär varannan dag försöker vi erbjuda en riktig lekstund. En där alla får en chans att verkligen bli stimulerade och springa av sig lite energi. Båda dessa ökar lugnet i denna stora flock och ger harmoni. Vissa leksaker eller lekstunder är så populära att det lätt blir alla på en gång. Detta erbjuder inte några goda möjligheter för någon katt att leka då alla bara springer in i varann.

Gismo, Sylvester, Ztiss & Nemi
Matrix, Ztiss & Sylvester
En leksak tre katter... Sylvester, Freya & Nemi
Ronja på stolen, Sylvester under & Matrix med vippan
Därför stänger jag in mig i ett rum med hjälp av en nät dörr. Husse är ofta grindvakt då det inte är det lättaste att få ut en katt och in en annan. Alla har sett hur kul ”syskonet” har och vill ha sin stund på stört. Andra gånger gör husse sitt bäst att leka av de övriga nio som väntar utanför på sin egna stund.
Luna, Sylvester & Nemi väntar på sin tur.
Min speciella kille Hobbe har precis lärt sig fördelen med att bli instängd för att få leka ostört. Förr var det super läskigt att inte vara på samma sida om nätdörren som de övriga katterna. Nu ser han mer och mer fram emot dem stunderna. Detta är ett mirakel i sig då han på grund av sin speciella natur har väldigt svårt att lära sig saker. Både han och Matrix bärs dock aldrig in i rummet eller ut. Man måste handskas med dessa två varsamt. Är det dock någon annans tur att leka ligger de snällt bredvid och stör inte.

Det går emellertid inte att leka trött på tio katter. För när man lekt slut på den tionde är den första helt utvilad och redo för en ny rond. Katterna får dock ur sig mycket energi vid dessa lekstunder. Dessutom har både dem och vi kul ihop. Att se de små pälsklingarna fara runt av hjärtans lust kan inte annat än att få en att le.

Alla katterna har olika lekstilar och favorit leksaker. Vissa leksaker får dem bara leka tillsammans med oss med:
Matrix brukar gå så mycket in i leken att vi kallar det ”left the building
”. Enkelt förklarat, han är inte längre medveten om oss, de andra katterna eller ens denna planet. Vippor, snören eller flugspöt det spelar ingen roll allt är kul.

Sylvester tror bestämt han är kattunge än trots sina 16 år. Vippor, snören ja vad som bara man får leka.

Ramses anser att det är lite under en kungs värdighet att fjanta med barnsliga leksaker. Ibland blir dock frestelsen att jaga laserpekaren för stor och han skuttar runt ett tag.

Hobbe föredrar snören. I en stor och läskig värld som Hobbe anser att detta är tycker han inte om stora viftande leksaker. Istället vill han jaga små tunna snören.

Ztiss har noll koncentrations förmåga. Även om man kan få han att leka ett tag med ex en vippa har han snart glömt vad han höll på med och focusen är någon annanstans.

Freya älskar sugrör. Ingen tvekan om den saken. Det är egentligen den ända leksak hon leker med men som hon leker med det sen! 

Gismo är fullständigt galen i ”flugspöt” Frufilur gav honom (det är hans, enbart hans om ni frågar honom). Det finns inget roligare i denna värld.

Nemi älskar också flugspöt men leker inte med samma iver längre som när det var helt nytt i hemmet. Vilket är väldigt typiskt henne.

Luna älskar snören hon med och tar gärna det i munnen för att ta en promenad med oss i hemmet. Hon går precis som om vi höll i kopplet. Därför är det lönlöst att stänga in sig med henne. Det är dock ingen som skulle drömma om att försöka ta hennes lekstund ifrån henne. Man vet helt enkelt bättre.

Ronja har bara de senaste månaderna börjat förstå poängen med leksaker och är lite som Hobbe i att tycka det kan vara läskigt. Däremot om man drar ett snöre under en dörr då blir det fart i gumman och all osäkerhet glöms.

Jag tänkte nu göra några bild trådar på ämnet ”lekstund”. Då jag har svårt att bara välja någon bild kommer det bli många bilder. Då vi har tio katter att visa blir det än mer.

Varsågoda