Sidor

söndag 23 oktober 2011

Gismo & resten av ligan

Veckans sjukling mår mycket bättre. Han är mer rund om magen än på länge fast han inte vill ha alla mellanmål. Så den intensiva stödmatningen har vi nästan helt slutat med. Tror medicinen tagit udden lite av aptiten och att Gismo är ovan att vara så mätt som han blivit av mellanmålen. Det går bra att ge han medicin även om han försöker protestera så gör han det så snällt att matte vinner utan problem. Hans förtroende till mig avtar tack och lov inte så som det gör med Hobbe. Gismo är ännu min puss goa bebis.

Matrix tar alla tillfällen som finns för att få magen kliad. Han tycks ha lite problem att äta men det är hans TR som bråkar. Jag hade gärna velat titta hur tänderna ser ut men det får man ju inte. Tror dock inte det är så allvarligt.
Sylvester har fått rätt sorts gammel medicin igen och äter åter igen denna utan problem. Hans leder har ju börjat knäppa å knaka lite som det kan göra på äldre katter. Detta beror oftast på att de inte kan tillgodo se sig näringen i fodret riktigt och behöver närings tillskott.
Ramses är vad vi kallar liten bubbe dvs han vill hela tiden ligga i knät, liten och ynklig. Detta är något han bara gör när han inte mår helt bra men vi kan inte se att något skulle vara fel. Så vi avvaktar, vakar och misstänker att han är lite svartsjuk att Gismo får så mycket fokus. Ramses om någon katt vet ju hur mycket av vår uppmärksamhet man får när man är sjuk.
Hobbe haka ser jätte bra ut nu väntar vi bara på att finnarna ska bli torra knölar så veterinären kan bränna bort dem. Vi kommer dock inte vänta mycket mer än en månad för han behöver verkligen en tandstens skrapning. Helst vill vi ta två flugor i en smäll så bara en sövning behövs men vi får se om det går.
Ztiss har verkligen gått upp i vikt. I början av sommaren gick han ner ett väl behövligt kilo nu har han nog lagt på sig två. Det behöver han INTE men som alltid hur bantar man en katt med foder allergi? Fiber rik kost är ett bra sätt men Ztiss tål inte spannmål/gluten.
Freya är lite öm i rumpan men det kan vara något nytt och inte det vi uppsökte veterinär hjälp för för några veckor sedan. I övrig har sköna gumman busat hej vilt efter sugrör i en kartong. Något bättre finns inte i hennes värld.
Nemi njuter av att vara ute och busa i höstlöven. Hon springer upp för trädstammar och spanar på fåglarna från strand kanten.
Luna har idag fått en klicker. Ett tränings verktyg för hundar egentligen. Jag tänkte testa och se om jag kan få min kloka dam att lära sig några trix. Tror fokuseringen i träningen skulle passa henne perfekt.
Ronja sitter som alltid på fönsterbrädet när jag jobbar med något i köket. Hoppas på att få något gott men nöjer sig mest med att övervaka arbetet.