Sidor

fredag 17 juni 2011

Hobbe+Kalle mus = Sant

Hobbe bär Kalle till det öppna fönstret...
... för att tillsammans spana på den stora världen utanför.

Ronja, paket och Kalle mus

Det behövdes ingen isolering för Ronja igår kväll, hon gick så mycket bättre på båda benen. Idag haltar hon inte alls och tar ut mycket bus energi som lagrats. Av allt att dömma: en av mina sjövilda bus ungar lyckades igen. Glapp i käken och stukade ben verkar höra vardagen till i detta hushåll. Nackdelen med att ge sina katter en stimulativ inomhus miljö skulle jag tro.

Idag fick matte paket på posten igen från Ida. *TACK* Ja matte å matte innehållet var främst till katterna men så är de deffinitivt vägen till mitt hjärta. Det vart direkt uppenbart att paketet innehöll något förbaskat gott. Så där Thrive eller räka gott. Jag satte mig ner vid köksbordet och vips var det fem katter där. Dessutom ställde sig en i mitt knä och yttligare två stod på varsin stol vid sidan om mig. *Puuh* Paketet innehöll bla torkad tunga, bra mot diaree ett återkommande problem i hemmet. Det var denna som locka. Alla fick smaka en liten, liten bit men i framtiden är det inte tänkt att serveras som godis. Något jag inte tror katterna håller med om. Ramses försökte till och med hoppa upp i kattskåpet där den förvaras för att sno hela påsen.

Hobbe, Idas fadder katt, fick en ytterst speciell gåva: en Kalle mus. Ni förstår Hobbe, som fått sitt namn efter serie strippen "Kalle och Hobbe", har i omvänd ordning en teddy mus i tiger färger. Självklart måste vi då kalla denna mus "Kalle". Varje gång Hobbe ska våga sig på något nytt och skrämmande i denna stora värld söker han tröst och mod hos Kalle. Exempelvis när vi flyttade till denna lya. De första dagarna bar Hobbe nästan nonstop på Kalle och visade honom hela hemmet. Ett tu tre fanns Kalle ute på balkongen, i badrummet eller vid den nya matplatsen allt eftersom Hobbe genom Kalle utforskade sitt nya hem. Nyligen gick gamla Kalle i så många bitar att inte ens matte kunde laga den. Detta gick an då Hobbe inte behövt Kalle på sistonde men en ny behövdes för framtiden, när nya skrämmande situationer dyker upp. Självklart såg Ida till sin ögonstens behov. Tack