Sidor

måndag 25 april 2011

Flyttlass

I oktober 2007 flyttade Freya hem och blev då den sjätte katten i hushållet. Våra hjärtan hade  obegränsat utrymme för en katt till men vårt hem var det inte riktigt så med. Så, lydiga slavar som vi redan då var började vi leta nytt hem till katterna.

Sen gick det fort. I december fann vi vårt hem men inflyttningen skulle ske redan i slutet av januari! Det fanns ingen tid att spilla. Fast man inte tror man har några saker inser man alltid att man har galet mycket när man ska packa ner allt i lådor. Att dessutom som kattägare packa lådor är ett kapitell för sig självt:
”Vik ihop kartongen, ta ner böcker från bokhyllan, lägg böckerna på golvet, lyft ur katten ur kartongen, stoppa ner böckerna.”

Då det var sex katter i hushållet var det inte ovanligt med mer än en katt i lådan i taget. Ibland tycktes dem gå skift gång:
”Ta ner böcker från bokhyllan, lägg böckerna på golvet, lyft ur katten ur kartongen, ta upp böckerna, lägg ner böckerna igen och lyft ut den andra katten ur kartongen.”

Tro inte att katterna var så lätt mutade att det hjälpte att ge dem en egen kartong. Nej den slaven höll på med var den intressanta.

Kvällen före flytten tömdes akvariet och fiskarna fick finna sig i att bo i en hink. Matrix ställde glatt upp som förste fisk vakt. ”Du kan vända ryggen till mamma inget kommer hända”. Fiskarna fick sova i sin hink som fick stå i det stängda badrummet. 

Flyttmorgonen vaknade två redan slut körda slavar och den ena fick andan i halsen. Jag kunde inte hitta mina glasögon!! Tro mig, jag är så blind utan dem att jag har klappat skor i tron att det varit en katt.... Efter lite sökande i det flytt stökiga hemmet fann så husse dem. Troligen Ztiss hade lekt fotboll med dem under natten, glaset ner på grusigt golv. Men repor till trots jag såg bättre med dem än utan.

Köket hade kvällen innan tömts på allt förutom kattmat, kattlådor och transportburar. Vår tanke var att katterna skulle stängas in i köket medans alla möbler, lådor etc bars ut. En god tanke men två skyggisar, Hobbe och Matrix, anade att något var i görningen och ville inte sammarbeta. Inte förrän man råkat ut för det inser man vilken perfekt djungel ett hopp plockat hem blir för en katt. Överallt fanns nu skrymslen och vrån bland kartongen, itu skruvade möbler mm. Hobbe och Matrix blev rejält stressade men vi hade inget val. Tillslut lyckades vi tränga in dem och med bestämt grepp bära in dem i köket.

Flytten till det nya hemmet kunde så börja.

Sist in i vårt nya hem bars sex kattburar med sex mindre lyckliga katter i. Vi började med att stänga in husse och alla katterna i sovrummet. Matrix blev direkt sitt skygga jag men när jag kom in i rummet räckte det med att jag pratade lite så kom Matrix trippande fram på tårna med svansen i vädret. ”Jaså du följde med ja då så”.

Några timmar senare fick de utforska sitt nya hem som var mer än dubbelt så stort som deras gamla. Dessutom fick de balkong! Två nätter innan flyttlasset gick hade husse och jag stått ute en mörk, väldigt kall januari natt och satt upp en enkel men säker nätlösning. Allt för att våra katter skulle kunna njuta av balkongen från dag ett.

Både Matrix och Hobbe. som vi av naturliga orsaker var mest oroliga för. tog redan de första timmarna i nya hemmet allt med ro. Blott några dagar senare var de helt som sig själva igen.

Ztiss var nästan mysigast. De första två veckorna gick han ideligen vilse i sitt nya stor hem och ett, tu, tre hörde man han sorligt jama. Han visste inte vart i hemmet han var eller vart vi befann oss. ”Hjälp mig”. Varpå vi ropade på honom så han kunde följa vår röst och hitta oss igen.

Det bästa med nya hemmet var dock att nu fick det plats med fler klösmöblar, något de självklart kom att få.
Jag har inte bortskämda katter, de har bara en lydig slav.

Matrix kartonger dubbelt upp!
Sylvester finner en kartong!
Kvällen före flytten hade vi tagit bort benen från sängarna och den ena lutades på högkant upp mot väggen i ett försök att få loss lite golvutrymme. Ett perfekt sovställe tyckte Hobbe.

Sylvester tyckte att han skulle flytta som ömtåligt gods....

Matrix
Freya packade Sylvester...

Ramses och Matrix

Ztiss och Hobbe

Sylvester och Freya


Freya och Sylvester

Matrix, Ramses, Freya och Ztiss

Hobbe


/ Xtails