Sidor

söndag 7 augusti 2011

Husses hemkomst, urinprover & bortskämda ungar

Nu har bloggen varit lite tyst. Min dator är inte att lita på alls och veckans tidigare inlägg gjordes från en lånad dator. Nu skriver jag från ännu en lånad burk bara tre snäpp bättre än min egen men den bör i alla fall inte kracha mitt i inläggs skrivandet, hoppas jag. Detta är också orsaken till att inga bilder visas. Misströsta dock inte för jag är ev, förhoppningsvis, snart tillbaka på banan med en "ny" burk.

Husse kommer hem i morgon, ska bli så skönt! Katterna kommer väl i vanlig ordning ägna en timme åt att försöka ignorera honom "du övergav oss, vi behöver inte dig" för att sen nästan slås om vem som ska få sitt i husses knä.

Jag lyckades aldrig få ett urinprov på Sylvester natten till fredag och nu på helgen har veterinär kliniken stängt. Sylvesters allmäntillstånd verkar precis som vanlig dvs en sjö vild kattunge fast han är 16 år. Vad vet jag? Kanske den där kiss svängen som gav mig smärre hjärtattack var tillföljd av att Sylvester druckit lite för mycket vatten i ett svep. Kallt vatten, varma dagar kan locka enormt men sen tränger det på och för en gammal katt kanske det inte är så lätt att hinna i tid till lådan alltid? För min sinnesro ska jag försöka få ett prov till i morgon och gå med till veterinären. Ganska enkelt fixat om det inte vore för Nemi.

Idag ertappade jag Nemi med att skrika till när hon kissa! Kanske var det för att hon var ute i ös regn när det naturliga behovet trängde på. Ett litet protest jamande för att hon blev så blöt som olyckligt kom samtidigt som hon kissade? Ja hoppas gör jag men för min sinnes ro tar jag ett urinprov på henne med.... Hur vet jag dock inte för jag har bara möjligheten att isolera en katt i taget och i en tom låda, med popcorns kränor, kan det behövas några timmar innan en katt motvilligt presterar något. :S

I övrigt mår ligan oförskämt bra och börjar verkligen bli bortskämda snorungar! Ramses tror blint han kan stå på katternas matbord och yla för att jag ska komma och fylla på den för honom tomma matskål. Sannigen är oftast att man blott ser botten i en skål av tio. Gismo tror att bara för att jag går in i sovrummet betyder det lekstund. Luna bankar skiten i barbapapa och förväntar sig att jag ska fylla den varje gång. Matrix väcker mig flera gånger varje natt för att få gosa osv. Därför kommer det nu bli onda tider i hushållet ett tag. Katterna får i princip klara sig själva så de förhoppnings vis inser hur bortskämda de är. Jag tvivlar på att det funkar men det är värt ett försök.