Sidor

torsdag 7 juli 2011

Det senaste i bilder

Matrix njuter i nya hölådan på balkongen.
Sylvester har fått ett fint rosa kartong hus.
Ramses njuter även han av hölådan.
Hobbe får morgon gos samtidigt som han "knarkar" mynta bläckfisk.
Ztiss mumsar på grönsakerna katterna fått av mormor och morfar
Freya vill ha sugröret!
Gismo förbereder en attack på flugan.
Nemi njuter av en utevistelse.
Luna har hittat en perfekt plats att spana på änder ifrån.
Ronja hämtar andan innan jakten på flugan fortsätter.

Gismo och flugan

För första gången en film på Gismos dans med flugan. När denna togs var han dock lite trött och därför "lugnare" än vanligt....

En dag börjar

Vaknar av en hård knuff i sidan. Matrix orkar inte vänta en timme tills klockan ringer, matte ska vakna nu och klia hans mage. Jag makar mig till rätta och han rasar ihop intill. Gismo blir överlycklig av att se att matte är vaken och kommer upp från fotänden, dags för puss kalas! Han lägger sig på min arm och en blöt nos stryk mot min kind. Ena handen har jag på Matrix mage, den andra på Freyas som sovit vid huvudkudden. Så blir vi liggandes länge länge.

Jag sätter mig upp och Hobbe kommer och stryker sig mot mina ben. "Godmorgon matte" tycks han säga när hans mullrande spinnande drar igång. Sen trollar jag fram ett sugrör till Freya. "Å sugrör" alltså det är grejer men det är lite för varmt och gumman orkar inte riktigt. Sedan går jag ut i köket. Min medvetna fint får katterna att lämna sovrummet så jag kan gå tillbaka dit, stänga in mig med Gismo och ta fram flugan. FLUGAN världens bästa fluga. Gismo bryr sig inte att det är galet varmt redan lekenergin och glädjen gör att han dansar. Tillslut avbryter jag honom, lyfter ut han och låter Sylvester komma in. Han vill leka och gör några tappra försök men det är för varmt för farfar. Så Ronja får ta scenen istället. Hon har nog studerat Gismo från andra sidan nätdörren för hon leker lika galet med flugan som han numera.

Jag börjar göra mig i ordnning och Nemi jamar otåligt, hon får dock vänta lite till. Idag är det för varmt för både henne och mig själv att ta en promenad så jag packar picknick korgen. Efter lite letande i hemmets alla vrår hittat jag Luna. Jag tar på den lilla divan hennes sele och stoppar ner henne i den speciella ryggsäcken. Nemi trampar oroligt, "jag då jag då"? Jo då hon får också selet på sig.

Med ryggsäck på ryggen, korg i handen och en Nemi hängades på andra armen ger jag mig ut. Väl utanför porten kan Nemi gå själv och hon skuttar av sig lite energi. "Gå fortare matte". Vi går ner till vår plats där jag tjudrar fast Nemi och Luna. Sen breder jag ut picknick filten i skuggan och rasar ihop, varmt idag. Änderna ser mycket goda ut men dem har lärt sig att hålla rep längdens avstånd så att inte katterna kan nå dem. Luna sin vana trogen sätter sig på en fläck och kom att sitta där i två timmar. I gräset är det svalt och över vattnet har hon fri sikt på alla mumsiga fåglar. Nemi vankar av och an lite men verkar glad att jag hoppar över promenaden. Efter ett tag kommer hon upp på filten och tigger gos. Det är sällan man hör Nemi spinna så grant och jag får till och med pussa magen.

Skriv avbrott Ramses kommer och tigger lite gos. Jag sträcker ner armen och kliar han på ryggen. Fy sjutton vad han hårar! Som alltid när Ramses tycker goset är skönt vankar han av och an lite men: "Ramses, jag når inte att klappa dig när du står bakom stolen". Kungen är missbelåten över detta och när jag har mage att sätta mig för att skriva igen jamar han beklagande. "Förlåt", sträcker ner armen och kliar Ramses tills han är nöjd.

Var var jag?

Picknicken. Tillslut tar jag in allt igen. Nemi är så trött att hon knappt orkar gå och jag får bära henne nästan hela vägen hem. Väl hemma rasar både hon och syster ihop.

Nu drar jag igång datorn, något jag normalt sätt gör det första jag gör på morgonen. Detta är viktigt för när datorn vaknar får Sylvester sin borst stund, en av dem. Då rutinen är rubbad kommer inte Sylvester direkt men när jag stryker de två borstarna mot varann och ropar på honom kommer han skuttandes."Mmm borste..."

Ronja jagar blomfluga. Hon verkar för övrigt ha förlåtit husse för hans "svek" igår och idag fick hon sista tabletten av den dumma medicinen.

Ska se om det kan bli en liten stund i soffan ikväll så Ztiss får ett knä att vara säckpotatis i. Att ha honom i knät är som att mysa under en ylle pläd kanske inte det skönaste i sommar värmen men det är mysigt.

Nu ska jag byta vatten i skålarna, igen och sen tror jag det blir att servera lite blötmat.