Sidor

tisdag 10 april 2012

Min egen flock

I två veckor snart har vi hållit på med ändrade mat rutiner. Det har varit svårt och ställer till stora besvär. Först och främst måste man hela tiden arbeta för att kuva Ramses hunger, den förvandlar honom till tyrann. Detta har gjort att vi servera mat 3 gånger om dagen, verkligen inte det lättaste att hinna med alla gånger. Där till måste vi se till att Ramses äter varje gång. Missar han ett mål mat kommer han starta bråk innan nästa. Till lunch målet sover oftast Ramses gott och orkar inte släpa sig ut i köket varpå vi antingen får gå och hämta honom eller helt kasta in handduken och servera mat där han ligger. Oftast orkar han inte ens då resa sig upp utan ligger och fiskar upp kulor med tungan. "Det är för tidigt", klockan är ungefär 12. Jo katten är faktiskt frisk, borsett från kristallerna, bara Ramses som är Ramses.

På kvällen stängs Ramses och Sylvester in i sovrummet med fri tillgång till mat. De övriga får också fri tillgång till mat och detta ger främst TR katterna en chans att små äta. Sylvester ville dock hellre ha Ramses foder än sitt varpå Ramses foder serveras uppe på garderoben. Sylvester har svårt att komma upp dit men inte Ramses.

För att vara säkra på att vi inte skulle kasta pengar i skön hämtade vi först hem provpåsar på de medicinska foder sorterna för att se att det dög åt herrarna. Sylvester åt med god aptit så en stor säck köptes.. som han sen dess ratar, helt. Inget funkar annat än att blanda med Ramses mat, som han kan äta om än i liten mängd. Problemet är att Sylvester fiskar ut Ramses mat och får inte i sig sitt foder mer än det som är krossat. Idag gav vi upp och köpte en ny säck av annat märke. Ramses mat som skulle räcka en månad är nästa slut så det får vi också inhandla.

Överlag funkar det bra att stänga in Sylvester och Ramses. De flesta kvällar går de självmant in i rummet när husse börjar tömma lådor. Problemen har varit att Ramses dels är på dåligt humör på morgonen eftersom han inte haft full koll på reviret under natten. Dels är problemet Ronja. Hon kan ju inte sova med husse. Vilket har gjort att hennes separations ångest har blossat upp. Ibland har vi gett med oss men då äter hon grabbarnas medicinska foder vilket ju inte är bra. Dock inte jätte allvarligt i små små mängder någon enstaka gång. Vi vågar emellertid inte ta bort maten för Ramses kommer nog lista ut att det är  pga Ronja och ge henne på nöten pga det. Där till klarar aldrig kungen en hel natt utan mat. Det är verkligen inte lätt alla gånger.

Nemi och Luna gnager på. Fel kissandet avtar i perioder.

Freyas rumpa är mycket bättre.

Matrix har emellertid tandvärk lite mer än vanligt så det blir nog att ta till veterinären.

Låt mig presentera:

Gavroche

Nu går vi vidare med namn från eran som beskrev barns jämmer och elände. Det passar dessa katter. Oliver är ju redan taget, använder helst bara namnen en gång. Så nu väljer vi en karaktär från Victor Hugos Les Misérables. ;) Dock räknar vi med att det ska gå bättre för denne Gavroche.

Första natten hade gått jätte bra, förutom det hjärtskärande fyndet av träflisor och gräs i kattlådan. Däremot var väl inte livet det absolut roligaste i ett litet fönster löst badrum så vi skred till verket med att fixa ett eget rum åt killen!

OBS hålen i nätet är inte så stort som det verkar på denna bild.

Gavroche humör var dock väldigt lynnigt igår. Han ville gosa men började snart morra, allt tydde på att han hade ont ev magknip eller så var han grinig att hans öppna vidder där han kunde se dygnets rytm inte fanns i badrummet. 24 timmar efter hans första måltid hade han ännu inte bajsat vilket var oroande. Han hade emellertid inte kräkts (då kan man misstänka stopp av främmande objekt i mage eller tarm), han hade god aptit och var förhållandevis pigg. Klart att han är lite sliten av allt han varit med om, har mycket sömn att hinna ikapp och ingen muskel massa gör honom förklarligt trött. I alla fall det gjorde att vi bestämde oss för att vänta 12 timmar till och i morse
(puss paus. Gismo kom och ville ha puss, katthår över allt var var jag.. ja)
I morse bajsade Gavroche en flytande stinkande sörja med ett klent slut försök till bajskotte. Helt väntat. Magen och tarmarna var uppenbart helt tomma och ovana att processera föda. I vart fall nu kan vi andas ut lite.

Gavroche är nu en anmäld katt även hos polisen som igår hade stängt sin hittegods avdelning. Jag är glatt överraskad över hur mycket bättre polisen motar dessa anmälningar nu. Förr sa de rakt ut till mig "och, vem fan bryr sig om en katt dem dräller över allt". Nu gör dem ett riktigt bra arbete och bemöter uppringaren super bra! I morgon kommer jag väl antagligen mota kvittot för "upphittat gods" där det står att det "förvaras hos upphittaren". Blir lite rolig forumlering när det gäller en katt.

Ikväll funderar vi på att försöka ta Gavroche till veterinären för att i första hand leta chip. Sannolikheten är nästan helt osannolik men det är klart vi ska kolla.