Sidor

tisdag 10 april 2012

Låt mig presentera:

Gavroche

Nu går vi vidare med namn från eran som beskrev barns jämmer och elände. Det passar dessa katter. Oliver är ju redan taget, använder helst bara namnen en gång. Så nu väljer vi en karaktär från Victor Hugos Les Misérables. ;) Dock räknar vi med att det ska gå bättre för denne Gavroche.

Första natten hade gått jätte bra, förutom det hjärtskärande fyndet av träflisor och gräs i kattlådan. Däremot var väl inte livet det absolut roligaste i ett litet fönster löst badrum så vi skred till verket med att fixa ett eget rum åt killen!

OBS hålen i nätet är inte så stort som det verkar på denna bild.

Gavroche humör var dock väldigt lynnigt igår. Han ville gosa men började snart morra, allt tydde på att han hade ont ev magknip eller så var han grinig att hans öppna vidder där han kunde se dygnets rytm inte fanns i badrummet. 24 timmar efter hans första måltid hade han ännu inte bajsat vilket var oroande. Han hade emellertid inte kräkts (då kan man misstänka stopp av främmande objekt i mage eller tarm), han hade god aptit och var förhållandevis pigg. Klart att han är lite sliten av allt han varit med om, har mycket sömn att hinna ikapp och ingen muskel massa gör honom förklarligt trött. I alla fall det gjorde att vi bestämde oss för att vänta 12 timmar till och i morse
(puss paus. Gismo kom och ville ha puss, katthår över allt var var jag.. ja)
I morse bajsade Gavroche en flytande stinkande sörja med ett klent slut försök till bajskotte. Helt väntat. Magen och tarmarna var uppenbart helt tomma och ovana att processera föda. I vart fall nu kan vi andas ut lite.

Gavroche är nu en anmäld katt även hos polisen som igår hade stängt sin hittegods avdelning. Jag är glatt överraskad över hur mycket bättre polisen motar dessa anmälningar nu. Förr sa de rakt ut till mig "och, vem fan bryr sig om en katt dem dräller över allt". Nu gör dem ett riktigt bra arbete och bemöter uppringaren super bra! I morgon kommer jag väl antagligen mota kvittot för "upphittat gods" där det står att det "förvaras hos upphittaren". Blir lite rolig forumlering när det gäller en katt.

Ikväll funderar vi på att försöka ta Gavroche till veterinären för att i första hand leta chip. Sannolikheten är nästan helt osannolik men det är klart vi ska kolla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar