Sidor

måndag 31 oktober 2011

Å Luna med

japp Luna kan hon också när hon vill.
Här gick hon lite försiktigt fram för hon utforskade nya områden.

Ramses kan oxå

Det är inte bara Nemi som kan gå fint i koppel. Ramses kan han med!

Höst promenad

Idag var det ett riktigt fint höstväder så de fyra koppel katterna i hushållet fick var sin tur ute. För "säsongs katterna" dvs de som bara vill vara ute vid vist väder och vind var detta nog sista promenaden för i år. Det börjar bli kallt.

Ronja
Ronja frös, hela hon skakade som ett asplöv. Jag tror de frost skador hon har gör henne extra känslig för kyligare temperaturer. Som tur var hade jag med mig Nemis tröja så Ronja kunde få låna den.

En Pippi Långstrumps tröja till Ronja Rövardotter!!


Åter igen kom en hund fram och nosa på Ronja. Hon är verkligen en brud magnet för vovvar.


Tröja till trots frös Ronja och var lite orolig. Så hon fick ligga i min famn.
Från denna trygga plats spande hon sen medans gamla damer matade änderna.

Näst ut var Luna. Även hon frös och fick prova pippi tröjan. Den var emellertid på tok för stor för Luna ja 2 st Luna hade fått plats i den. Så det dög inte åt damen. Hellre frysa men kunna gå!


Å när man har rört på sig fryser man inte så mycket.


Efter Luna fick Kung Ramses komma ut. Det var ju helt solklart otänkbart för en Kung att ha en tröja på sig, framför allt en tjej tröja.
Gräset smakade gott även om det var lite fruset.



En stor hund nosade på Ramses och bjöd sen upp på lekstund så som en hund gör. Ramses hoppade snabbt ifrån, leka med en sån det passar inte en kung.


Två damer smälte som smör i solskeen för Ramses. Den ena hade tydligen ett svagt hjärta för röd/vita katter. Den andra fick tom klia Ramses bakom örat. Undrar om hon inser vilken ära hon fått vara med om idag?

Buffén simmar förbi....



Sen som varje dag fick Nemi komma ut.Hon trodde matte glömt henne helt och låg därför och surade under sängen. Med husses hjälp gick det att få fram henne.
Nemi är en van koppel katt med mycket päls och hull så hon behöver ingen tröja än. Den sparar vi tills de riktigt kalla dagarna kommer.


Dessvärre var Nemis absoluta favorit sten under vatten idag
så Nemi fick hålla tillgodo med den bredvid, som dessutom var blöt....

Många änder såg de fyra men något mat vart det inte.

Lunchen som uteblev.....