Sidor

måndag 8 augusti 2011

Inget urinprov

Katter... hopplöst kär är jag i dem det är väl därför de driver mig så smått till vansinne. Hade jag inte älskat dem hade jag inte brytt mig och därför inte blivit galnare. ;)

Jag gick och la mig lite tidigare än vanligt och stängde in mig med Sylvester. Vill man få ett urinprov på en katt kan man inte ha klumpbildande sand i lådan utan något som inte absorberar urinen. Billigast och vad jag hade tillgång till hemma var popcorn kärnor. Detta simulerar sand och en katt känner sig bekväm att göra sina behov. En normal katt det vill säga. För Sylvester vart den rena kattlådan en stor matskål. Popcorn kärnor är jätte gott!! Jag hindra han självklart av rädsla att kornen skulle fastna i halsen eller så. Därför fick Sylvester tillbringa halva natten i mitt rum med en tom låda. Klockan ringde galet tidigt och Sylvester hade inte gjort något behov någonstans. Med stor sannolikhet höll han sig för den lådan, som han annars glatt kissar i när den står tom i badrummet, dög inte att kissa i nu.

Nemi fick andra halvan av natten och var lika busig över popcorns kärnorna. Även om jag inte såg henne försöka äta dem verkade det dumt att chansa. Framför allt som den tösen kissar när som, hur som har det verkat som. Inte i natt dock så klart. När klockan ringde på morgonen hade hon inte gjort något någonstans.

Vist kan jag ta både Nemi och Sylvester till veterinären så att de kan bli sederade (lätt sövning i prinicip). Därefter är det inte så svårt för veterinären att tömma kissblåsorna för ett urinprov, förutsatt att kissblåsorna inte redan är tomma så klart. Detta känns denna gång som en väldigt onödig procedur då det hela i första hand handlar om att ge mig sinnesro. Sylvester och Nemi verkar må hur bra som helst och det som gett mig skrämsel hicka kan ha varit olyckliga sammanträffande. Båda har god aptit, tvättar sig, går på lådan (för det mesta i alla fall), har leklust och är sig lika till deras sett. Detta som kallas "allmäntillstånd" visar på två friska katter. Vidare kan nämnas att Sylvester när han är sjuk vill vara i knät nonstop, ex vid magsjuka, och har han ont drar han sig undan. Inget sånt alls syns varken det ena eller andra. Nemi är även sig väldigt lik. Busar med de andra katterna drar sig inte undan, vill ut osv.

Så jag avvaktar. Ska se om jag kan tänka ut något annat smart sätt att få urinprov ev finns det plast kulor att köpa men de är svåra att få tag i. Dekorations stenar kanske skulle funka? Ja tills vi bestämt nästa drag försöker vi följa med katterna på toa för att göra en närmre bedömning av hälsa. Detta blir lite lättare att göra nu när husse kommer hem och vi är två som kan förfölja de stackars katterna.