Sidor

lördag 25 juni 2011

Fel kissande

Blev i morse väckt av den "trevliga" doften från katturin. Nemi hade kissat på golvet. Knappt en timme senare  hör jag hur en katt försöker gräva ner något vilket kan vara Freya som är rump kladdig men icke. Nemi hade kissat fel IGEN.

Jag är så förtvivlad men också förbannat trött på det hela. Numera sitter jag på nålar, lystrar efter allt misstänkt eller hör Nemis klag jamande och bara förväntar mig att det ska följas efter krafsande. Detta håller inte.

Härrom kvällen bröts huvudsäkringen orsken visade sig vara att en katt kissat i ett grenuttag. Då misstänkte jag inte Nemi för det var inte ett ställe hon kissat på förr. Nu har jag tänkt om eftersom hon precis kissade på det stället.

Jag misstänker att hon gör sin egen tolkning av Ramses. När han är missnöjd klagar han i högan skyn och det kan då gälla en tom matskål eller att jag diskar hans älskade fontän. Han försöker helt enkelt förmedla att något känns fel. Idag har Nemi kissat i närheten av två fönster som förtillfället är stängda. Det ena för att det regnar in, det andra för att vi aldrig har det öppet utan vår närvaro. Kanske försöker hon be mig öppna fönstren? Det gör ändå inte kissandet okej, ibland måste vi av olika anledningar ha dessa fönster stängda.

Något måste göras, så här kan vi inte fortsätta ha det. Det blir ju ingen trevlig miljö för de andra katterna. Inte heller matte är ju särskilt trevlig just nu.... Mötas halvvägs, finna oss i situationen känns just nu inte möjligt.

Jag önskar Nemi kunde få åka på semester hos någon så vi kan få lite distans, vila upp oss och en chans att tänka. Problemen är dock som jag skrev igår.