Sidor

lördag 11 juni 2011

Hemma blind och Lekstunder

Nu har nästan alla lekt av sig, bara Matrix kvar som inte riktigt hade lust just nu eller så höll jag i fel leksak? Freya och Ztiss fick busa sugrör i det nya låd huset. Varje leverans från foderbilen innebär ju också en kul låda till katterna.

Sylvester, Hobbe, Gismo, Nemi, Luna och Ronja har i tur och ordning blivit instängda i rummet för en privat lekstund. Hobbe gjorde nya framsteg. Vi chansa att bära in honom och stänga dörren. Sånt har Hobbe inte klarat förr. Han blev orolig av att bli buren men faktiskt han glömde allt när snöret kom fram och lekte en lång stund.

Ramses vill som alltid inte leka. Det är under en kungs värdighet. Ska se om jag kanske kanske kan locka honom med laserpekaren ibland går det. Ibland.

Det är lite mer än åtta dagar sen vi tänkte om ang Nemi. Alla dagar utom två har hon fått vara ute i en timme åt gången. *Puuh* Dels har hon börjat gå mycket bättre i sele och koppel, dels är hon lugnare ja mer till freds. Tyvärr kissar hon fel än fast mycket mer sällan. Ramses har insett att vi inte accepterar detta beteende och han har börjat säga till Nemi när hon gör fel, toppen! Hon är dessutom smart nog att förstå varför han ger sig på henne tillskillnad mot när Ramses skulle uppfostra Gismo som fatta noll. Vi är dock med på noterna så inte Ramses blir för envis och går för långt. Ingen får skada sig.

Jag insåg nyss att jag missat en viktig grej i ett tidigt stadie ang Nemi. När jag fundera över förändringar som gjorts i hemmet kunde jag inte komma på något. Det var fel av mig. Vi tog för länge sen bort mattorna för Freyas skull. Detta gör det svårt för Nemi att få fäste och springa av sig så som hon älskar att göra. Freya är i en bra rump period igen så i morgon kommer nog mattorna läggas ut igen.

Brev till tandfeén

Kära tandfeén.

Idag var jag modig kille och tog vapen i mun. Mycket modigare än Matrix. Jag tvekade dock i stundens hetta men matte är envis. Hon säger att forl trollet eller som hans riktiga namn är Tr Trollet, verkligen förstör mina tänder.

Jag bara undrar en grej kära tandfeén, kan du skicka vapen som smakar gott nästa gång?

Med Vänligt Jamande Gismo

Lördags godis!

Äntligen vart det lördag igen och godis skålarna kom fram, tonfisk!

Freya längst fram, Gismo, Ronja, Hobbe, Ztiss, Nemi, Ramses & Matrix
Luna sitter på bänken till vänster och Sylvester under köksbordet bakom mig.