Sidor

fredag 10 juni 2011

Dumma matte

Ja idag har jag verkligen lyckats göra mig impopulär. Det börja med Ramses.

De senaste dagarna har jag haft dåligt samvete att Ramses inte fått komma ut på ett tag så idag fick det bli hans tur. Jag satte på honom sele och bar ner han till hans favo plats. Väl ute satte jag ner honom vid en stor fin gräs tuva något han normalt sätt älskar. Nu gav han mig onda ögat "är du dum i huvudet matte" tycktes han säga. Jag försökte då vara lite entusiastisk "du gillar detta, se det goda gräset". Ramses tog ett gräs strå i munnen utan att tugga, fäste sen blicken i mina ögon igen "så är du nöjd nu, kan jag få gå in igen?"

Tydligen hade jag haft dålig samvete i onödan.

Sen var det Gismos tur att råka ut för mattes tortyr. Lill Snutt vaknade och efter att ha nypt han i nackskinnet kunde jag befara vad jag misstänkte. Åter igen hade Gismo sovit för gott för länge och var nu lätt uttorkad. Så hans framben blev badade i fontänen. "Varför vill du dränka Gismo, gillar du inte mig"....

Lite senare behövde Freya duschas men det får inte mamma göra det ska pappa göra å bara pappa! Husse är dock inte hemma så Freya stackarn fick finna sig i att matte duschade. "Ja jag är ren men det är det inte värt" tycks hon muttra.

Jag är inte omtyckt idag...