Sidor

onsdag 11 april 2012

Uppdatering Gavroche

Morgonens sms trafiken mellan mig och "mitt jourhem" måtte vara en lustigt läsning om någon fick för sig att spionera på oss:
"Bajset är diaree men han är pigg och glad."
"Hur ser diaren ut? Vilken färg har den? Är den helt vattning eller trög flytande med substans?"
Ja ni hör hur galna galna katt människor är men faktum är att avföringen avslöjar mycket och gör det lättare för oss att bedöma hur vi med foder ska balansera upp Gavroche behov. Å ju snabbare vi kan få form på avföring och hull på hans kropp ju snabbare kan vi dansa ut julgrans kulorna, aka kastrera! I övrigt kan jag informera att Gavroche avföring ger mig hopp om att han är på god väg tillbaka. Riktigt frisk, trots magerheten, och kommer troligen repa sig snabbt och smidigt. Tur att det hela blir under omständigheterna en lätt match för mitt jourhem. "Första fallet" behöver ju inte vara det värsta. ;)

Vidare fick jag veta att några olyckor skedde utanför lådan, ännu en bra anledning att ha katter som dessa isolerade så de inte smetar ner ett helt hem. Olyckorna vart helt förlåtna. Inte lätt alltid att hinna på lådan när magen är i uppror.

Minns inte om jag berätta det men vi var en snabbis till veterinären med killen igår. Han är troligen ung, knappa året och inte chip märkt. Det ömma i kroppen har helt gått om och vi lyckades klippa horribla klor även om det inte älskades så blev vi snabbt förlåtna. Han väger nästan 3,5 kg vilket är bra men jag tror det är nästan halva hans ideal vikt. han ser ut att bli/vara en stor kille egentligen.

Jag har fått kvittot från polisen, ännu en till samlingen. Standard formuläret gör det lite rolig läsning när det faktiskt gäller ett levande djur:

Hittegodskvitto:
Antal: 1 Föremål: Katt (hans har tom en sträckkod!)
....
Förvaras hos upphittaren
Lagring/förvaring: hos upphittaren.

=D