Sidor

torsdag 19 maj 2011

Senaste

Matrix har en dålig tand period. Han försöker att inget visa men hans tålamod är mycket kortare, mer lätt irriterad främst mot de andra katterna. Troligen mycket till följd av att han är lite hungrig. Han äter helst blötmat men det kan jag inte servera i för stora mängder.

Sylvester är lika pigg som alltid och tigger non stopp att bli borstad.

Ramses var ute en sväng igår men tydligen var inte allt så där perfekt som kungen önskar och han ville ganska snabbt in.

Hobbe har börjat våga bli "instängd" i sovrummet så jag kan ge honom en ostörd lekstund. Snören är det bästa som finns.

Ztiss är i en mys pys fas och vill gärna ligga på rygg i famnen då man sitter ner. Att ha honom på rygg i famnen stående går inte sen han vart en stor pojke.

Freya blev idag rakad i vanlig ordning för att enklast kunna hjälpa henne med rump hygienen. Hon "knorrar" ofta vid våra fötter tydligen övertygad om att vi glömt henne. Att jag till och med lyckas klappa henne i sömnen, enligt husse, räknas visst inte.

Gismo är även han i en mycket dålig tandperiod. Han visar dock tydlig hur han mår och är lätt att hjälpa. Han klagar inte över att bli ännu mer bebis behandlad och få mumsa rå nötfärs.

Nemi har tyvärr börjat kissa fel igen och vi vet verkligen inte vad mer vi kan göra. Hon vill något men vad blir vi inte kloka på. Det kan hända att hon, eftersom hon hittades ute, har fått försmak att vara utekatt men hon visar inga signaler på att det är det som hon vill.

Luna bankar skiten ur barbapapa när den är tom och som om vi inte hörde det följs smällen snart av ett högt klagande jamande.

Ronja har blivit så trygg och gosig. Hon har mycket mindre seperations ångest. Fast hon följer gärna sin älskade husse i hälarna på kvällen för att inte missa att somna i hans famn när han gått och lagt sig.

För att magarna ska klara den extra blötmat som serveras just nu kokade jag idag morotspuré. Tro INTE dessa bortskämda barn kan tänka sig att äta färdig köpt. Onej det ska vara mammas hemkokta. Tur att man kan göra mycket på en gång och frysa in. Det är också tur att vi har stor frys. Katterna har nästan en hel hylla själva med allt från morotspuré, kyckling och nötfärs.

Just nu har nattens gatlopp tydligen börjat. Så länge jag sitter här blir jag inte "överkörd" i alla fall. Min lilla älskade skeenande elefanthjord.

2 kommentarer:

  1. goda och dåliga nyheter... Värmer hjärtat lite extra mycket att Hobbisen vågar vara instängd och busa järnet. KRAM

    SvaraRadera
  2. Ida - Ja och när Hobbe får leka ostört får vi se en helt ny sida av honom. Tror också hans sköra självförtroende kommer växa av dessa lekstunder. Håll utkick, det kommer en bild tråd på honom också så klart!

    SvaraRadera